Koulutus: Par­tu­ri-kam­paa­moil­la on pula pä­te­vis­tä työn­te­ki­jöis­tä

Panimot: Kemiin pe­rus­te­taan panimo, jonka tarina on kuin elo­ku­vis­ta

Mainos: Kalevan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Tilaajille

Ul­ko­maan mat­kai­lu va­pau­tuu vä­hi­tel­len, syys­lo­ma­kau­si lä­hes­tyy – ky­syim­me, mitä lasten kanssa lo­ma­mat­kaa suun­nit­te­le­vien kan­nat­taa ottaa huo­mioon

Matkustaminen ulkomaille on avautunut ja helpottunut koronavirustilanteen muuttumisen vuoksi. Kysyimme, mitä matkaa suunnittelevan kannattaa ottaa huomioon.

Oulusta pääsee tulevana syksynä suorilla lomalennoilla muun muassa Kreetalle ja Kanariansaarille. Arkistokuva.
Oulusta pääsee tulevana syksynä suorilla lomalennoilla muun muassa Kreetalle ja Kanariansaarille. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen
THL on suositellut ulkomaille matkustaville henkilöille täyden rokotesuojan hankkimista. Toistaiseksi Suomessa ei rokoteta alle 12-vuotiaita lapsia. Miten alle 12-vuotiaiden lasten kanssa matkustaessa on toimittava, johtava asiantuntija Jari Jalava THL:sta?

– Tässä tilanteessa on matkalle lähtevän selvitettävä, mitä se maa johon matka suuntautuu vaatii. Lisäksi tulee selvittää, mitä mahdolliset lento- tai laivayhtiöt vaativat.

Miten saa lapselle saa matkaa varten rokotustodistuksen, jos lapsen tiedot eivät näy vielä vanhemman Omakannassa, eikä lapsella ole pankkitunnuksia, joilla lapsi itse pääsisi sinne?

– Huoltajat näkevät Omakannasta alle 10-vuotiaiden lasten tiedot. Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan, jos hänellä on käytössään tunnistautumisväline, kuten pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Lisäksi terveydenhuollolla on mahdollisuus tulostaa todistus heille, joilla ei ole mahdollista saada koronatodistusta Omakannasta.