Uintikielto: Oulun kau­pun­ki sel­vit­tää, mistä Nal­li­ka­rin ui­ma­ve­den heik­ke­ne­mi­nen johtuu

Uimavedet: Katso Kalevan ui­ma­ran­ta­ko­nees­ta, kuinka puhdas vesi lä­hi­ran­nal­la­si on

Työt­tö­mien määrän lasku näyttää hi­das­tu­van Poh­jois-Poh­jan­maal­la, pit­kä­ai­kais­työt­tö­miä aiempaa vä­hem­män – Oulun työt­tö­myys­as­te oli 11,4 pro­sent­tia

Lokakuun lopussa maakunnassa työttömäksi työnhakijaksi kirjattuja oli jopa satakunta henkeä enemmän kuin syyskuussa, kertoo ely-keskus.

Työttömien määrä on edelleen vähenemässä Pohjois-Pohjanmaalla, mutta myönteinen kehitys näyttää syksyllä hidastuneen jonkin verran.

Tämän myötä lokakuun lopussa maakunnassa työttömäksi työnhakijaksi kirjattuja oli jopa satakunta henkeä enemmän kuin syyskuussa, kertoo ely-keskus.

Myönteinen signaali on, että pitkäaikaistyöttömiä on tilaston mukaan aiempaa vähemmän yli vuoden työttömänä olleiden joukossa.

Lokakuun päättyessä maakunnan työttömyysaste oli tasan 10 prosenttia, kun se on koko Suomessa 9,8 prosenttia. Lokakuun lopussa alhaisin työttömyysaste oli Pyhännän 5 prosenttia ja korkein Vaalan 13,6 prosenttia. Oulun luku oli verrattain korkea 11,4 prosenttia.

Lokakuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli kaikkiaan 18 700 työtöntä työnhakijaa. Luvussa ovat mukana lomautetut. Kokonaismäärä on 5 500 henkeä vähemmän kuin tämän vuoden tammikuussa ja 2 900 vähemmän kuin vuosi sitten, ely kertoo.

Lokakuun lopussa kokoaikaisesti lomautettuna oli 1 400 henkilöä, mikä on 200 enemmän kuin syyskuun lopussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden lomautettujen määrä oli vähentynyt 1 400 hengellä.

Uusia työpaikkoja ilmoitettiin maakunnassa lokakuun aikana 35 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikkojen kasvanut tarjonta näkyi useissa alueen kunnissa. Eniten uusia työpaikkoja ilmaantui myyntialalla, hoitoalalla sekä rakennus- ja ravintola-aloilla, ely kertoo.

– Avoimia työpaikkoja on Pohjois-Pohjanmaalla ollut hyvin tarjolla tänä syksynä. Lokakuun aikana Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston alueella ilmoitettiin avoimeksi 6 200 uutta työpaikkaa – kaikkiaan maakunnassa oli kuukauden aikana tarjolla 12 200 avointa työpaikkaa, ely-keskus kertoo tiedotteessaan.

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa 2 500 eli 1 300 vähemmän kuin tämän vuoden tammikuussa ja 750 vähemmän kuin vuosi sitten. Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä oli lokakuun lopussa 6 500. Luku oli reilut 1 300 henkeä vähemmän kuin tammikuussa ja 700 vähemmän kuin vuosi sitten.