Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tuo­mi­tut Hel­sin­gin Sa­no­mien toi­mit­ta­jat ja Sanoma Media il­moit­ti­vat tyy­ty­mät­tö­myyt­tä Vies­ti­koe­kes­kus-tuo­mioon

Helsinki

Molemmat Viestikoekeskus-jutusta tuomitut Helsingin Sanomien toimittajat ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttä käräjätuomioon.

Samoin on tehnyt Sanoma Media Finland, jonka käräjäoikeus määräsi poistamaan jutun netistä.

Aiemmin syyttäjä ilmoitti tyytymättömyyttä tuomioon ja sai jatkoaikaa mahdollisen valituksen tekemiselle toukokuun loppuun asti. Myös puolustus on hakenut samaa jatkoaikaa.

Käräjäoikeus tuomitsi toimittajat Tuomo Pietiläisen ja Laura Halmisen turvallisuussalaisuuden paljastamisesta. Pietiläinen tuomittiin sakkoihin ja Halminen jätettiin rangaistuksetta. Kolmannen syytetyn toimittajan syytteet hylättiin.

Syyttäjä oli vaatinut toimittajille vähintään puolentoista vuoden ehdollisia vankeusrangaistuksia.

Oikeudenkäynti koski Helsingin Sanomien 16. joulukuuta 2017 julkaisemaa artikkelia ja sen jälkeen julkaistavaksi aiottua juttusarjaa.

Juttusarjan osalta toimittajia syytettiin turvallisuussalaisuuden paljastamisen yrityksestä, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.