Luitko jo tämän: Suo­ma­lais­sa­tel­liit­ti pal­jas­ti kym­me­niä ve­nä­läis­ten asemia Uk­rai­nan sodassa

Pääkirjoitus : Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja­haun saldo on nolo

Tilaajille

Tu­li­pa­los­sa vau­rioi­tu­nut Tai­val­kön­kään au­tio­tu­pa avat­tiin jälleen – Yksi teoria syt­ty­mis­syys­tä on, että ret­kei­li­jä oli tehnyt tulet ka­mii­nan sijaan sen alle

Kenttäpäällikkö Leena Jartin mukaan Oulangalla on tullut vastaan jopa hengenvaarallisia suorituksia tulenteon yhteydessö: "Täällä on nähty sitä, että hiilet viedään sangossa tuvan nurkalle."

Kuvakaappaus Oulangan kansallispuiston sosiaalisesta mediasta.
Kuvakaappaus Oulangan kansallispuiston sosiaalisesta mediasta.
Kuva: Metsähallitus

Taivalkönkään autiotupa Oulangan kansallispuistossa on jälleen retkeilijöiden käytössä. Kuusamossa sijaitsevassa tuvassa syntyi uhkaava tilanne elokuun alussa, kun lattia kamiinan alla uhkasi syttyä tuleen. Tupa pelastui paikalle sattuneiden retkeilijöiden toiminnan ansiosta. Tarkka syttymissyy ei ole tiedossa, mutta epäilyjä on huolimattomasta tulenteosta.

Nyt avatun tuvan lämmityspiste on laitettu niin turvalliseksi kuin vain voi. Oulangan kansallispuiston kenttäpäällikkö Leena Jartti sanoo, että lattiarakenteiden alla olleen hiiltyneen materiaalin lisäksi sieltä poistettiin käytännössä kaikki puumateriaali – kamiina oli vanhakseltaan seissyt puulattian päällä.