Luonto: Uha­na­lai­set tör­mä­pääs­kyt kai­voi­vat jälleen pe­sä­ko­lon­sa ou­lu­lais­ra­ken­ta­jien hiek­ka­ka­soi­hin

Vaatteet: Kaksi ou­lu­lais­ta vaa­tey­ri­tys­tä tais­te­lee pi­ka­muo­ti­bis­nes­tä vastaan

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ton­tuis­ta Pa­rii­siin ja Yli-Ii­hin – ­kuu­det­ta kertaa jaet­ta­vas­ta Bot­nia-kir­jal­li­suus­pal­kin­nos­ta kisaa kah­dek­san hyvin eri­lais­ta teosta

Kuudetta kertaa jaettavan Botnia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat on nimetty. 15 000 euron palkintosummasta kisaa kahdeksan teosta: kaksi romaania, sarjakuvaromaani, lastenkirja ja neljä tietokirjaa.

Palkinnon jakavan Oulun kirjailijaseuran nimeämän raadin puheenjohtaja, kirjallisuudentutkija Satu Koho toteaa ehdokkuutta tavoitelleen yli 80 teoksen joukossa olleen runsaasti tietokirjallisuutta, jonka taso oli erittäin korkea.

Ehdokkaat ovat: Veli-Pekka Lehtola: Entiset elävät meissä – Saamelaisten historiat ja Suomi, Antti Leikas: Tonttu. Valot sammuvat, Miki Liukkonen: Elämä: Esipuhe, Virpi Koskela & Janne Körkkö: Yöjoen valot – Kuvia ja tarinoita Iijoen varrelta, Ritva Kylli: Suomen ruokahistoria – Suolalihasta sushiin, Ville Ranta: Kuinka valloitin Ranskan, Johanna Venho & Sanna Pelliccioni: Metsämuistikirja ja Katariina Vuori: Merireittejä menneisyyteen – Kun rakastuin kuolleeseen merikapteeniin.

Teokset esitellään ja ehdokkaita haastatellaan lauantaina 10. syyskuuta kello 13 Valveen kahvilassa. Tilaisuus on osa 9.–10. syyskuuta vietettävää Uusi kirjallisuusfestivaali -tapahtumaa ja sinne on vapaa pääsy.

Lue lisää Botnia-ehdokkaista täältä.