Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Toi­mi­tus­joh­ta­ja kääri it­sel­leen ta­lous­vai­keuk­siin jou­tu­neen yri­tyk­sen varoja – Oulun kä­rä­jä­oi­keus tuo­mit­si eh­dol­li­seen van­keu­teen

Oulun käräjäoikeus on antanut tuomion useista vuosia sitten tapahtuneista talousrikoksista.

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1957 syntyneen miehen törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja rekisterimerkintärikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies toimi toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä Oulun seudulla toimineessa yrityksessä, joka nyt käsiteltyjen tekojen aikana ajautui taloudelliseen kriisitilaan, hakeutui yrityssaneeraukseen ja myöhemmin konkurssiin.

Tuomion mukaan mies nosti yrityksen kassasta käteisvaroja perusteettomasti noin 20 000 euroa. Mies itse väitti käyttäneensä nostamansa rahat yhtiön hyväksi suoritettuihin ostoihin, mutta oikeus katsoi, että nostot on tehty ilman hyväksyttävää syytä.

Mies myös nosti yhtiöstä ylisuurta palkkaa. Oikeuden mukaan nostettu palkka oli yli 140 000 euroa enemmän kuin kohtuullinen korvaus hänen yrityksen hyväksi tekemästään työstä.

Lisäksi mies luovutti useita yrityksen omistamia kalliita moottorityökoneita yrityksen varallisuuspiirin ulkopuolelle tai alihintaan. Liikenteen turvallisuusvirastolle myös ilmoitettiin väärä tieto yhden luovutetun koneen uudesta omistajasta.

Oikeuden mukaan vuosiin 2008–2012 ajoittuvalla menettelyllä mies aiheutti yritykselle maksukyvyttömyyden tai pahensi sitä oleellisesti. Teoilla tavoiteltiin suurta hyötyä ja aiheutettiin yrityksen velkojille huomattava, yhteensä lähes 300 000 euron suuruinen taloudellinen vahinko.

Käräjäoikeus langetti miehelle rangaistukseksi 1 vuoden ja 3 kuukautta ehdollista vankeutta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.