Mark­ki­na-ar­voa ja rak­kaut­ta

Vaikka deittisovellukset toimivat samalla periatteella, ne pyrkivät profiloitumaan eri tarkoituksiin. Testasimme kolme sovellusta ja selvitimme, mitä niistä Oulun seudulla voi löytää.

Vaikka deittisovellukset toimivat samalla periatteella, ne pyrkivät profiloitumaan eri tarkoituksiin. Testasimme kolme sovellusta ja selvitimme, mitä niistä Oulun seudulla voi löytää.

Tilaajille
Tilaajille

Pariutumiskulttuuri on viimeisen kymmenen vuoden aikana mullistunut ja tutustuminen on siirtynyt deittisovelluksiin.

Vaikka parisuhde käsitteenä on entistä moninaisempi, hakee suurin osa deittisovelluksista edelleen sitä perinteistä, eli elämänkumppania.

Mikä sovellus oululaisen kannattaa ladata, jos etsii tosirakkautta?

Tarjonnan lisääntyessä deittisovellukset ovat pyrkineet profiloitumaan eri tarkoituksiin. Tässä jutussa tarkastelussa on markkinajohtaja sekä kaksi tuoreempaa haastajaa.

Siinä missä Tinder liekki-logoineen koukuttaa käyttäjän hakemaan mielihyvän tunteita, mainostaa Hinge-sovellus olevansa "tarkoitettu poistettavaksi" eli sen tavoite on löytää käyttäjälle parisuhde. Kristillinen Valo kertoo olevansa nimenomaan rakkaussovellus.

Kaleva pyysi lukijoita lähettämään kokemuksiaan deittisovelluksista. Lisäksi kokemuksia kyseltiin Hinge- ja Valo-sovellusten kautta. Vastauksia tuli reilut parikymmentä, ja niiden kirjo oli laaja.

Sovelluksia kommentoi myös tohtori Anne Holappa, jonka väitöskirja suomalaisten nettideittailun kulttuurisista malleista tarkastettiin keväällä.

Miksi deittisovellusta ylipäänsä käytetään? Lukijakyselyn vastauksissa nousi esiin kaksi selkeää syytä: Ensinnäkin voi kohdata ihmisiä, joita ei muuten kohtaisi omissa sosiaalisissa piireissä. Toisekseen ihmisiä on helpompi lähestyä ruudun takaa kuin kasvotusten.

Holappa lisää, että deittisovellukset ovat helpottaneet myös erilaisten suhdemuotojen löytämistä, sekä seksuaalivähemmistöjen deittailua.

Hyvä paha Tinder

Tinderiä on alusta saakka kritisoitu pinnallisuudesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.