Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tiestön kunto vai­kut­taa lii­ken­ne­pääs­töi­hin – lai­te­taan tie­verk­ko kuntoon ta­sa­puo­li­ses­ti myös maa­seu­dul­la

Hallituksen liikenteen päästöjen puolitustavoitetta ei saa eikä ehkä voikaan toteuttaa vain askartelemalla ajoneuvojen parissa, vaan huomio on kohdistettava painokkaasti myös ajoneuvojen käyttöolosuhteisiin eli tiestön kuntoon erityisesti maaseudulla, missä liikenne on yksityisautoilun varassa mitä suurimmassa määrin.

Onko tarkoituksenmukaista pitää paikallisteitä heikossa kunnossa? Voisiko asumisen keskittäminen isompiin taajamiin olla yhteiskunnallinen, strateginen tavoite, jota tuettaisiin tinkimällä tiestön hoidosta?

Toisaalta huonokuntoiset tiet heikentävät koko ajoneuvokannan kuntoa, mutta todennäköisesti myös nopeuttavat ainakin huonokuntoisimpien ajoneuvojen lopullista romuttamista eli autokannan nuorentamista ylipäätään, mikä tukisi hallituksen tavoitetta.

Sorapintaiset paikallistiet ovat useinkin hyvin huonossa kunnossa, mikä ilmenee muun muassa syvinä ja vaarallisina kuoppina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.