Miksi kou­lu­al­tis­tuk­set eivät enää johda Oulussa ka­ran­tee­niin?

THL: Tu­han­nen ko­ro­na­kuo­le­man raja rikki Suo­mes­sa – Oysin eri­tyis­vas­tuu­alueel­la sai­raa­la­hoi­dos­sa kuusi ko­ro­na­po­ti­las­ta

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa nyt 1 008 ihmistä. THL:n keskiviikkona päivittämien lukujen myötä tilastoitu kuolemamäärä nousi 13 ihmisellä ja yli tuhannen rajapyykin.

THL kertoo, että tällä hetkellä Suomessa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi erikoissairaanhoidon osastoilla olevia potilaita on 65, perusterveydenhuollon osastoilla olevia potilaita 12 ja teho-osastoilla olevia potilaita 29.

Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella koronavirustaudin vuoksi hoidossa on kolme potilasta erikoissairaanhoidon osastoilla ja kolme teho-osastoilla, muttei yhtään potilasta perusterveydenhuollon osastoilla. OYSin erikoisvastuualue pitää sisällään Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit sekä Kainuun soten alueen.

Koronavirustapauksia on tähän mennessä kirjattu Suomessa yhteensä 119 320. Koronavirusnäytteitä on testattu tähän mennessä yhteensä noin 6 256 100 kappaletta.