Asuminen: Oulun Lip­po­ran­nan kort­te­lis­ta löytyi poik­keuk­sel­li­nen ma­ja­paik­ka, joka pois­tet­tiin käytön puut­teen vuoksi

Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Tuulivoima: Vesa Hakola tietää, mitkä ovat maan­omis­ta­jan su­den­kuo­pat tuu­li­puis­to­jen suhteen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

THL: Suo­mes­sa todettu 220 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – Oulun kau­pun­ki: Oulussa todettu tiis­tai­na kolme uutta tar­tun­taa

Suomessa on todettu 220 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiistaina julkaisemista tiedoista.

Suomessa on nyt havaittu epidemian aikana kaikkiaan 18 107 tautitapausta.

Oulun kohdalle kirjattiin tiistaina neljä uutta tartuntaa. Oulussa tartuntoja on nyt todettu yhteensä 373.

Oulun kaupunki kertoi tiistaina alkuillasta, että uusia koronatapauksia on tiistaina kello 13 mennessä kolme kappaletta. Tiistaina kokoustanut alueellinen koronakoordinaatioryhmä kertoi, että Oulun alueellisia suosituksia jatketaan 3. joulukuuta saakka. Ryhmä totesi myös, että suositukset vaikuttavat purreen, sillä Oulun koronatilanne vaikuttaa olevan palaamassa takaisin perustasolle kiihtymisvaiheen kynnykseltä.

Oulun kaupunki tiedottaa omalta osaltaan koronatilanteesta iltapäivisin. Luvut voivat poiketa THL:n tiedoista erilaisen tilastoinnin vuoksi.

Oulun kaupungin mukaan kaupungissa ei ole tiistaina tullut ilmi uusia joukkoaltistumisia.

Lisäksi Oulun kaupunki kertoo, että aiemmin todettu joukkoaltistuminen tehostetun palveluasumisen yksikössä Jaarankartanossa on johtanut jatkotartuntoihin. Jatkotartuntoja on kaupungin mukaan alle viidellä asukkaalla.

Kaupungin mukaan joukkoaltistumisen taustalla on työntekijän oireeton koronatartunta. Kaikki yksikön työntekijät ja asukkaat on testattu, eikä uusia tartuntoja ole löydetty.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu koko epidemian aikana nyt 505 tartuntaa. Alueen koronakoordinaatioryhmä totesi tiistaina järjestetyssä kokouksessaan, että epidemia on yhä perustasolla sairaanhoitopiirissä.

Länsi-Pohjassa tartuntoja on ollut 239, Lapissa niin ikään 239 ja Kainuussa 113.

Lue myös: Oulun ko­ro­na­ti­lan­ne pa­laa­mas­sa kiih­ty­mis­vai­heen kyn­nyk­sel­tä pe­rus­ta­sol­le, suo­si­tuk­sia jat­ke­taan jou­lu­kuul­le saakka – "Vai­kut­tai­si siltä, että annetut suo­si­tuk­set ovat pur­reet"

Juttua muokattu kello 17.53: Lisätty Oulun tuoreet alueelliset tiedot.