THL: Poh­jois-Poh­jan­maan tuoreet ko­ro­na­lu­vut kor­kei­ta – maa­kun­nas­sa 41 uutta tar­tun­taa, joista 33 Oulussa

Suomessa on rekisteröity lauantaina 324 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartunnoista 41 on kirjattu Pohjois-Pohjanmaalle ja niistä 33 Ouluun. Pohjois-Pohjanmaalle rekisteröityjen koronatartuntojen määrä on nyt 1715 ja Oulun 1294.

Oulun lisäksi useissa muissa Pohjois-Pohjanmaan kunnassa koronatartuntojen määrä kasvoi yhdellä tai kahdella. Näissä kunnissa tartuntojen määrät ovat seuraavat: Kuusamo 17 (+1), Nivala 27 (+1), Pudasjärvi 8 (+1), Raahe 42 (+1), Taivalkoski 9 (+1), Utajärvi 9 (+2), Ylivieska 5 (+1).

THL:n tilastojen mukaan myös muihin Pohjois-Suomen maakuntiin tuli uusia tartuntoja. Kainuussa tartuntoja on lauantain lukujen perusteella 172, mikä on yksi enemmän kuin perjantaina. Kainuussa uusi tartunta on kirjattu Kajaaniin. Kaupungin tartuntamäärä on nyt 66.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin tartuntaluku kasvoi puolestaan kahdeksalla. Alueelle on kirjattu nyt yhteensä 382 positiivista koronatestin tulosta. Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja on kolme, ja tartuntojen kokonaismäärä epidemian aikana 378.

Länsi-Pohjassa

Oulussa testimäärät yhä alhaiset

THL tilastoi kaikki koronaepidemian aikana varmennetut tautitapaukset. Kyseessä eivät ole päiväkohtaiset luvut, vaan osa tartunnoista voi rekisteröityä muutamien päivien viiveellä.

Oulun kaupunki sen sijaan kertoo kaupungin päiväkohtaiset tartuntaluvut iltapäivisin. Perjantaina kaupunki tiedotti, että kello 14:ään mennessä uusia tartuntoja oli todettu 24. Siihen mennessä tällä viikolla kaupunkiin oli kirjattu yhteensä 91 uutta koronatartuntaa.

Samalla kaupunki kertoi, että uudenvuodenpäivänä Kauppuri 5 -ravintolassa kello 14–17 sekä Winger-baarissa kello 17–19 olleiden ihmisten kehotetaan tarkkaimaan oloaan ja hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Kaupungissa tehtyjen koronatestien määrät ovat pysyneet alhaisina.