Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Te­hy-leh­ti: PPSHP otti pois käy­tös­tä sai­raus­pois­sa­olo­jen oma­il­moi­tus­me­net­te­lyn – viime vii­kol­la Tehy ja Super an­toi­vat lak­ko­va­roi­tuk­sen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on poistanut työntekijöidensä käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Arkistokuva.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on poistanut työntekijöidensä käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ottanut pois käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Asiasta uutisoi Tehy-lehti.

Asiaa lehdelle kommentoiva työsuojeluvaltuutettu Tatu Tiala kertoo, että vastaavaa on tapahtunut aiemminkin ammattiliittojen ilmoitettua työtaistelutoimista.

Tehy ja Super antoivat lakkovaroituksen PPSHP:lle ja Oulun kaupungille viime viikolla. Järjestöt varoittivat aikuisten tehohoitoa ja kotihoitoa koskevasta lakosta, joka on suunniteltu alkamaan 13. syyskuuta ja päättymään 16. syyskuuta.

Tehy-lehden mukaan työntekijät ovat voineet jäädä omalla ilmoituksella sairastamaan esimerkiksi flunssassa tai vatsataudissa. Pois on voinut olla enimmillään 3+2 päivää.

Sairaanhoitopiirin vs. henkilöstöjohtaja Annukka Kuusniemen mukaan työnantajalla on tilanteessa direktio-oikeus. Vastaavaa toimintatapaa on hänen mukaansa noudatettu myös aiemmin vastaavissa tilanteissa.

– Meidän täytyy huolehtia potilasturvallisuudesta, Kuusniemi toteaa lehdelle.