Luitko jo tämän: Sä­de­sie­ni lymysi Oulun po­lii­si­ta­los­sa, po­lii­sin yk­si­näi­nen tais­te­lu päättyi äl­lis­tyt­tä­vään voit­toon kor­keim­mas­sa oi­keu­des­sa

Pääkirjoitus: Kou­lu-uh­kauk­set eivät koskaan ole hyvää "läp­pää"

Kalevan podcastit: Raksila on isojen muu­tos­ten edessä, mutta min­kä­lais­ten?

Te­hy-leh­ti: PPSHP otti pois käy­tös­tä sai­raus­pois­sa­olo­jen oma­il­moi­tus­me­net­te­lyn – viime vii­kol­la Tehy ja Super an­toi­vat lak­ko­va­roi­tuk­sen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on poistanut työntekijöidensä käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Arkistokuva.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on poistanut työntekijöidensä käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ottanut pois käytöstä sairauspoissaolojen omailmoitusmenettelyn. Asiasta uutisoi Tehy-lehti.

Asiaa lehdelle kommentoiva työsuojeluvaltuutettu Tatu Tiala kertoo, että vastaavaa on tapahtunut aiemminkin ammattiliittojen ilmoitettua työtaistelutoimista.

Tehy ja Super antoivat lakkovaroituksen PPSHP:lle ja Oulun kaupungille viime viikolla. Järjestöt varoittivat aikuisten tehohoitoa ja kotihoitoa koskevasta lakosta, joka on suunniteltu alkamaan 13. syyskuuta ja päättymään 16. syyskuuta.

Tehy-lehden mukaan työntekijät ovat voineet jäädä omalla ilmoituksella sairastamaan esimerkiksi flunssassa tai vatsataudissa. Pois on voinut olla enimmillään 3+2 päivää.

Sairaanhoitopiirin vs. henkilöstöjohtaja Annukka Kuusniemen mukaan työnantajalla on tilanteessa direktio-oikeus. Vastaavaa toimintatapaa on hänen mukaansa noudatettu myös aiemmin vastaavissa tilanteissa.

– Meidän täytyy huolehtia potilasturvallisuudesta, Kuusniemi toteaa lehdelle.