Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Tässä iässä ei voi kuulua kuin hyvää" – ro­va­nie­me­läi­nen Alli Korva, 99, ja so­dan­ky­lä­läi­nen Kalle Su­ku­vaa­ra, 98, ovat Ylen te­le­vi­sio­sar­jan tähtiä

Sadan vuoden sankareissa veteraanisukupolvi puhuu muusta kuin sodasta: esimerkiksi rakkaudesta ja ihmissuhteista. Lappilaiset sankarit jättivät rakkaudesta puhumisen muille.

– Sanotaan, että kun ihminen vanhenee, hän lakkaa leikkimästä. Mutta oikeasti se on näin: kun ihminen lakkaa leikkimästä hän vanhenee.

Näin kertoo rovaniemeläinen Alli Korva. Kotonaan asuva 99-vuotias on jälleen yhtä elämänkokemusta rikkaampi. Hän on yksi Ylen viisiosaisen televisiosarjan henkilöistä.

Ylellä nähtävässä Sadan vuoden sankarit -sarjassa nuorimmat haastateltavat ovat 95-vuotiaita, vanhimmat 104-vuotiaita. Sodan kokeneelta sukupolvelta kysellään tällä kertaa kaikesta muusta kuin sodasta. He jakavat elämänkokemustaan ja kertovat ajatuksiaan elämän suurista kysymyksistä kuten rakkaudesta, ihmissuhteista ja hyvästä elämästä.

Alli Korvan mielestä kysymykseen rakkaudesta oli vaikeaa löytää vastausta.

– Se on niin laaja kysymys, sillä rakkaudella on hyvin monta muotoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.