Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tai­val­kos­ke­lai­sil­la on paha olla, ta­sa-ar­vo sote-uu­dis­tuk­ses­sa ei toteudu

Taivalkoskelaisilla on paha olla. Sote-uudistuksen temmellyksessä on lähipalvelut unohdettu täysin! Kuntalaiset kokevat, että nyt tapahtuvassa muutoksessa ei tasa-arvo toteudu Pohjois-Pohjanmaalla. Onko meidän pitkät välimatkat otettu huomioon?

Virallisena lakkautuspäivänä 1.10.2023 loppuu Taivalkosken vuodeosastotoiminta, ja osasto muuttuu arviointi- ja kuntoutusyksiköksi. Tämä tarkoittaa, että kuntalainen, joka tarvitsee vuodeosastotasoista hoitoa, joudutaan sijoittamaan muitten kuntien vuodeosastoille.

Rinnalle on aloitettu muutosta tukemaan kotisairaalatoiminta, jossa sairaanhoitaja käy niiden potilaiden luona, jotka eivät tarvitse jatkuvaa seurantaa. Tämä varmaankin on aivan järkevää hyväkuntoisten potilaiden kohdalla. Entäpä ikäihminen, joka terveenä ollessaan jaksaa tehdä itse ruokansa ja käydä pesulla, mutta sairaana ollessaan toimintataso on ehkä alentunut? Tätä varmaankin tuetaan vaikka ateriapalvelulla ja ehkä kotisairaanhoidon palveluja tehostamalla? Mistä resurssit, kun kotisairaanhoito on jo nyt äärirajoilla.

Toimintaan on liitetty/liitetään digipalvelut, jossa hoitaja ottaa tarvittaessa yhteyttä asiakkaaseen tietokoneella, ja vain pakon edessä hoitaja käy fyysisesti hoidettavan luona.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.