Ruka: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Antti Kärävä kerää tois­ten­kin koi­ran­ka­kat, koska se on hänestä hyvää joh­ta­mis­ta

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Syyt­tä­jän mie­les­tä Li­min­gan­lah­del­la ka­jot­tiin Eu­roo­pan tasolla mer­kit­tä­vään suo­je­lu­koh­tee­seen – "En ole osannut oh­jeis­taa", syy­tet­ty myönsi

Liminganlahti on linnustoltaan Suomen tärkein lintuvesi.

Liminganlahdella sijaitseville luonnonsuojelualueille tehtiin lokakuussa 2017 maastotarkastus, jossa havaittiin alueilla toteutetun kiellettyjä muutostöitä.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen mielestä luonnonsuojelualueita oli valjastettu peltoviljelyyn, minkä vuoksi se teki poliisille tutkintapyynnön. Se johti keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa pidettyyn ympäristörikosoikeudenkäyntiin.

– On turmeltu luonnonsuojelualuetta muuttamalla merenrantaniittyä peltokäyttöön. Alueen palautuminen entiseen tilaan vie varmasti aikaa vuosia, ely-keskuksen ympäristölakimies Soile Veteläinen kuvaili oikeudessa.

Hän osallistui käsittelyyn, vaikka ely-keskuksella ei ole asiassa minkäänlaisia vaatimuksia eikä ely-keskus voisi Veteläisen mukaan voisi edes yhtyä syyttäjän rangaistusvaatimukseen. Tämä johtuu siitä, ettei nykyisessä luonnonsuojelulaissa ely-keskusta ole kirjattu asianomistajan asemaan luonnonsuojelurikoksissa.

Veteläisen mukaan tämä tulee muuttumaan uudessa luonnonsuojelulaissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.