Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pay­rit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

"Suo­ra­nai­nen ihme" – Yksin syr­jäi­ses­sä met­säs­sä ojaan pu­don­nut hiih­tä­jä saatiin pe­las­tet­tua ajoissa Kär­sä­mäel­lä, aikaa vastaan tais­tel­leet pe­las­ta­jat juok­si­vat met­säs­sä lop­pu­mat­kan

Viime hetkillä vedestä saatu mies kuljetettiin mönkijän kyydissä metsäautotielle ja sieltä lääkärihelikopterilla sairaalahoitoon.

Hätäkeskuspäivystäjä ja Jokilaaksojen pelastuslaitoksen henkilöstö venyivät suoranaiseen ihmepelastukseen lauantaina iltapäivällä Kärsämäen alueella sijaitsevalla metsäalueella.

Tilanne sai alkunsa, kun keski-ikäinen mies oli lähtenyt hiihtelemään metsäautotien varrelta maastoon aamupäivällä. Hän hiihti Pajarinrämeen maastoon metsäalueelle, josta lähimpään taajamaan on 15 kilometrin matka.

Isoa ojaa suksilla ylittäessä jää oli pettänyt miehen alta ja hän oli pudonnut avantoon, kertoo päivystävä palomestari Tapani Lehtelä.

Vettä ojassa oli niin paljon, että mies sai jalat pohjaan vain varvistelemalla. Hän oli saanut sukset jalastaan ja repun selästään, jotta pystyi taistelemaan veden pinnalla pysyäkseen.

– Hän oli yrittänyt päästä avannosta ylös omin voimin, mutta siihen ei ollut mitään mahdollisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.