Kuvagalleria: Linnan juhlien säih­ket­tä Kalevan kuvissa – katso kuinka poh­jois­suo­ma­lai­set edus­ti­vat Lin­nas­sa

Kysely: Vär­jö­tel­lään­kö teillä kyl­mäs­sä ja käydään no­peas­ti vii­leäs­sä suih­kus­sa? – Vastaa Kalevan suureen säh­kön­sääs­tö­ky­se­lyyn

Luitko jo tämän: Li­min­kaan juuri muut­ta­nut Iikka Kivi joutui luo­pu­maan tai­tei­li­jai­den­ti­tee­tis­tään, kun keikat lop­pui­vat kuin seinään

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Suomeen on pe­rus­tet­tu uusi 6G-yh­teen­liit­ty­mä – pe­rus­ta­ja­jä­se­nis­sä mukana Oulun ylio­pis­to, Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lu ja Bu­si­ness Oulu

Suomalaiset toimijat ovat perustaneet 6G-yhteenliittymän, jonka tarkoituksena on edistää 6G-kehitystä ja kilpailukykyä Suomessa. 6G Finlandista tulee yksi merkittävimmistä kansainvälisistä yhteenliittymistä. Vastaavia on aiemmin perustettu Japaniin, Saksaan ja Yhdysvaltoihin.

Oulun yliopisto, Business Oulu ja Oulun ammattikorkeakoulu ovat perustajajäseniä 6G Finlandissa. Muita perustajajäseniä ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Lappeenrannan-Lahden teknillinen korkeakoulu, Tampereen yliopisto, Nokia Bell Labs, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Puolustusvoimien tutkimuslaitos.

Uusi verkosto julkistettiin keskiviikkona. Sen tavoite on tiivistää Suomen sisäistä 6G-yhteistyötä ja edistää suomalaisen 6G-osaamisen kansainvälistä vaikuttavuutta. Verkostoon kutsutaan jäseniä sisältöperusteisesti.

6G Finlandin puheenjohtaja Mikko Uusitalo pitää yhteenliittymän perustamista ajankohtaisena ja merkittävänä koko suomalaiselle 6G-tutkimukselle ja -kehitykselle. Uusitalo on myös Nokia Bell Labsin Radio Systems Research Finland -tutkimusosaston johtaja.

– Tämä on Suomelle erinomainen hetki vahvistaa 6G-yhteistyötä myös kansallisesti entistä tiiviimpänä suomalaisrintamana, Uusitalo toteaa.

Asiasta tiedottavan Oulun yliopiston mukaan Suomi on ollut kansainvälisesti 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärkimaita siitä lähtien, kun maailman ensimmäinen laaja 6G-tutkimusohjelma käynnistettiin Suomessa vuonna 2018.