Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Stora Ensolta tup­rut­te­le­vat hajut ovat tuttuja Hei­nä­pään asuk­kail­le jo pit­käl­tä ajalta, mutta nyt ne ovat olleet voi­mak­kaam­pia – "On mie­ti­tyt­tä­nyt, mil­lai­sia vai­ku­tuk­sia ha­ju­hai­toil­la on ter­vey­del­le"

Stora Enson Oulun tehtaalta tulevat hajut ovat tuoneet haittaa erityisesti Heinäpään ja Hollihaan alueiden asukkaille. Osalle asukkaista hajut ovat leijailleet sisälle asti.

Oulu
Minea Westerberg, Suvi Hyrkäs ja Valtti Ylitervo ovat huomanneet, että hajut ovat olleet viime aikoina normaalia voimakkaampia. Hyrkästä on mietityttänyt, miten hajuhaitat vaikuttavat terveyteen.
Minea Westerberg, Suvi Hyrkäs ja Valtti Ylitervo ovat huomanneet, että hajut ovat olleet viime aikoina normaalia voimakkaampia. Hyrkästä on mietityttänyt, miten hajuhaitat vaikuttavat terveyteen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulussa esiintyneet hajuhaitat ovat puhuttaneet viime aikoina, ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle on tullut normaalia enemmän valituksia voimakkaista hajuista. Hajuhaitat ovat peräisin Stora Enson Oulun tehtaalta. Hajuhaitoista johtuvat valitukset ovat tulleet pääasiassa Heinäpään ja Hollihaan alueilta, jotka sijaitsevat tehtaan läheisyydessä. Tehtaalta tulevat hajut ovat Heinäpäässä ja Hollihaassa asuville tuttuja jo pitkältä ajalta.

Oululaiset Suvi Hyrkäs, Minea Westerberg ja Valtti Ylitervo asuvat vain muutaman sadan metrin päässä Oulun Stora Enson tehtaasta Heinäpäässä. He ovat asuneet alueella nyt jo viiden vuoden ajan. Hyrkäs kertoo huomanneensa selkeästi, että hajuhaittoja on ollut viime aikoina poikkeuksellisen paljon ja ne ovat olleet voimakkaampia kuin yleensä. Voimakkaat hajuhaitat ovat herättäneet ihmetystä myös perheen lapsissa.