Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Sop­raa­no Mari Palo aloit­taa Oulun mu­siik­ki­juh­lien toisena tai­teel­li­se­na joh­ta­ja­na

Oulun musiikkijuhlat -festivaalin toisena taiteellisena johtajana aloittaa ensi vuonna sopraano Mari Palo. Hän toimii tapahtuman taiteellisena johtajana yhdessä tehtävässä jatkavan saksofonisti Jukka Perkon kanssa.

Tapahtuman toisena taiteellisena johtajana tänä vuonna toiminut viulisti Elina Vähälä puolestaan siirtyy Naantalin musiikkijuhlien taiteelliseksi johtajaksi.

Oulun musiikkijuhlilla on ollut kaksi taiteellista johtajaa tästä vuodesta lähtien.

Tapahtuman aiempi pitkäaikainen taiteellinen johtaja oli helmikuussa edesmennyt viulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto.

Sopraano Mari Palo aloittaa Oulun musiikkijuhlien toisena taiteellisena johtajana.
Sopraano Mari Palo aloittaa Oulun musiikkijuhlien toisena taiteellisena johtajana.
Kuva: Mona Salminen

Monipuolisena laulajana tunnettu Mari Palo on esiintynyt lied-laulajana ja orkestereiden solistina eri puolilla maailmaa. Hän aloitti lauluopintonsa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta.

Palo on vieraillut Suomen Kansallisoopperassa säännöllisesti vuodesta 1999, ja hänen viimeaikaisia roolejaan ovat olleet muun muassa Jaakko Kuusiston Jään Mona ja Franz Leharin Iloisen lesken Hanna Glavari.

Palo on vieraillut säännöllisesti myös kotimaisten alueoopperoiden ja vapaiden seurueiden produktioissa. Tulevana kesänä Palo laulaa Minna Craucherin roolin Jukka Linkolan oopperassa Hiljaiset perivät maan, joka saa kantaesityksensä Ilmajoen musiikkijuhlilla.

Mari Palo toimii lisäksi laulun tuntiopettajana Kokkolan ammattikorkeakoulussa.

– Olen todella iloinen tulevasta pestistä Oulun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana ja odotan innolla, että pääsen suunnittelemaan ohjelmaa yhdessä toisen taiteellisen johtajan Jukka Perkon kanssa. Oulun kulttuuritarjonta on aina ollut korkeatasoista ja Oulu on kaupunkina hyvin innostava. Haluan jatkaa edeltäjieni tapaan korkeatasoisten konserttien tarjontaa oululaisille ja toivonkin, että voimme tavoittaa yhä enemmän myös uusia kuulijoita, Palo toteaa tiedotteessa.