Vanhat kuvat : Näin teol­li­suus tuli Rus­koon, myös kaa­to­pai­kan alue ke­hit­ty­nyt val­ta­vas­ti

Luitko jo tämän? : Maan­tiel­lä liikkuu en­nä­tyk­sel­li­sen paljon käyt­tö­kiel­los­sa olevia autoja

Kolumni: Itämeri on Suomen elä­män­lan­ka, jonka häi­riöi­hin on nyt vii­sas­ta va­rau­tua

Skel­lef­teån ak­ku­teh­das­työ­maal­ta pe­räi­sin jo yli 40 ko­ro­na­tar­tun­nan ketju – Oulun kau­pun­ki: Brit­ti­muun­nos­ta löy­det­ty myös Oulusta

länsiraja, ruotsinraja, rajanylityspaikka, covid-19, koronavirus, korona, rajavalvonta, rajavartiolaitos.
Kuva: Jussi Leinonen

Northvoltin akkutehtaan tartuntaketjussa on todettu lisää tartuntoja. Pohjois-Pohjanmaalla on todettu neljä brittityyppistä koronavirusmuunnosta ja Lapissa kolme tapausta.

Oulun kaupunki kertoi lauantaina iltapäivällä, että yksi kaupungissa todettu tehtaan tartuntaryppääseen liittyvä koronatartunta on koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttama.

Suoraan tehtaalta Suomeen tulleita primaaritartuntoja on nyt tiedossa 35 ja näihin liittyviä jatkotartuntoja 7, tiedottaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri.

Yhteensä tartuntaketjussa on siis yli 40 koronavirustapausta. Nämä tiedot kattavat Lapin, Länsi-Pohjan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun alueet.

Aiemmin tapauksia todettiin myös Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Vaasan ja Uusimaan alueella. Näiden osalta tiedot ovat puutteelliset jatkotartuntojen osalta.

Tartuntaketjuun kuuluvista tapauksista yhteensä viidellätoista on todettu brittityyppistä muunnosvirusta eli niin sanottua UK-varianttia.

Näistä kolme on Lapin sairaanhoitopiirissä, seitsemän Keski-Pohjanmaalla, neljä Pohjois-Pohjanmaalla ja yksi Norrbottenissa.

Northvoltissa toimivia suomalaisyrityksiä ja heidän työntekijöitään on ohjeistettu jatkotestauksen osalta, jotta virusmuunnosten saapumista ja leviämistä Suomessa voidaan estää ja hidastaa.

Sairaanhoitopiirin mukaan alueella toimivat yritykset ovat toimineet asiassa vastuullisesti ja heidän toivotaan sitouttavan henkilöstönsä suunniteltuihin testausjärjestelyihin.

Juttua muokattu kello 16.33: Lisätty tieto siitä, että Oulussa on todettu koronaviruksen brittimuunnoksen aiheuttama tartunta ja muokattu otsikkoa.