Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Si­jais­huol­lon juh­la­päi­vä – jo­kai­nen nuori an­sait­see, että ai­kui­nen uskoo hänen voivan tehdä muu­tok­sia

Kansainvälinen Sijaishuollon juhlapäivä 18.2. juhlistaa sijaishuollon piirissä kasvavia ja kasvaneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä aikuisia.

Päivää voi juhlia monin tavoin ja korona-aika on jo toista kertaa tehnyt päivästä etäpainotteisemman kuin alun perin päivän juhlimista olimme suunnitelleet ja toivoneet.

Keskustelimme Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnassa mukana olevien kokemusasiantuntijoiden kanssa vasta siitä, minkälaiset asiat tekevät sijaishuollosta hyvää ja erityisesti hyvistä kokemuksista sijaishuollossa.

Teemme töitä sijaishuollon kehittämiseksi ja olemme tietoisia siitä, että meillä on paljon tehtävää, jotta jokainen lapsi, nuori ja perhe saisi kaikkialla ja kaikissa tilanteissa hyvää sijaishuoltoa.

Kehittämisessä on kuitenkin hyvä tietää myös se mikä on jo hyvin, ja pyrkiä lisäämään sitä – taksimatkakin olisi aika kallis ja pitkä, jos kertoisimme kuskille vain osoitteet minne emme halua, jos edes pääsisimme perille.

Yksi isoin asia, jota nuoret haluavat nostaa esille, on edelleen se, että lastensuojelutausta leimaa. Lukion käynyt nuori saattaa saada ihmettelyjä, miten hän lukioon pääsi, vaikka keino sinne pääsyyn on ollut aivan sama kuin kelle tahansa, eli hakea yhteishaussa.

"Yksi isoin asia, jota nuoret haluavat nostaa esille, on edelleen se, että lastensuojelutausta leimaa."

Taustalla toki usein on hyvä tarkoitus, mutta kannustamisen puutteena nuorelle näkyy usein myös se, jos työntekijä ei uskalla kannustaa nuorta ponnistamaan unelmiaan kohti suojellakseen pettymyksiltä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.