Ukrainan sota: Oulun uk­rai­na­lai­set muut­ta­vat nyt omiin asun­toi­hin, Help Cen­te­ril­lä kii­reis­tä aikaa

Leijonat: Kärp­pien Arttu Hyry debytoi Lei­jo­nis­sa – tukku mui­ta­kin ou­lu­lai­sia maa­jouk­kuei­siin

Presidentinvaalit: Kalevan vaa­li­ko­ne on nyt auki

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Sievi Element ei tun­nus­ta pää­luot­ta­mus­mies­tä, Teol­li­suus­liit­to ei tun­nus­ta luot­ta­mus­val­tuu­tet­tua – Sievi Ele­men­tin työ­kiis­ta pahassa jumissa

Sievi Groupin ja Teollisuusliiton näkemykset ovat lähes joka asiassa täysin vastakkaiset. Teollisuusliitto harkitsee jo oikeudellisia toimenpiteitä.

Sievi Group ei aio tunnustaa työtaistelun kohteena olevan Sievi Element Oy:n työntekijöiden valitsemaa pääluottamusmiestä, kertoo toimitusjohtaja Juha-Matti Silver.

Teollisuusliitto kertoi perjantaina 1. heinäkuuta, että Sievi Elementin pääluottamusmieheksi on valittu Matti Lukkarila. Liitto vaatii työnantajaa aloittamaan neuvottelut yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta.

Sievi Elementissä on jo henkilöstön itse valitsema luottamusvaltuutettu, Silver kertoo. Luottamusvaltuutettu on yrityksen entinen pääluottamusmies Jukka Suotula. Hän jätti pääluottamusmiehen tehtävät Teollisuusliiton toiminnan vuoksi.

– Erosin omasta päätöksestäni, koska liiton toiminta ei ollut oikein, Suotula sanoo.

Hänen mukaansa Teollisuusliitto julisti lakon vastoin yrityksen työntekijöiden mielipidettä. Henkilöstö oli painottanut etukäteen liitolle, että he eivät halua lakkoa, Suotula sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.