Kolumni: Sanna Marinin katse Ir­pi­nis­sä kertoi kaiken

Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Tilaajille

Sel­viy­tyi Si­pe­rias­sa mur­ha­yri­tyk­ses­tä ke­mial­li­sel­la aseel­la, toipui Sak­sas­sa, palasi kotiin ja sai­ras­taa hoi­dot­ta – kuo­lee­ko Na­val­nyi Vla­di­mi­rin van­ki­las­sa?

Tunnetuin venäläinen oppositiopoliitikko ja korruption vastustaja Aleksei Navalnyi palasi omalla päätöksellään Moskovaan halpalennon kyydissä tammikuussa. Novitshokilla myrkytetty presidentti Vladimir Putinin silmätikku on ollut 80 vuorokautta vankina oloissa, joita voi kuvata kidutukseksi. Liittolaiset ja asianajajat vaativat turhaan potilaalle lääkärinhoitoa. Nälkälakkoaan jatkava Navalnyi on jälleen kerran totisessa kuolemanvaarassa.

Venäjän tapaan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi oli tuomioistuinkäsittelyssään lasikaapissa 20. tammikuuta Moskovan Babushkinon piirioikeudessa.
Venäjän tapaan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi oli tuomioistuinkäsittelyssään lasikaapissa 20. tammikuuta Moskovan Babushkinon piirioikeudessa.

Väsyttääkö ja ahdistaako? Tuntuvatko kaikki olevan kimpussasi? Luultavasti tunnet olosi kuitenkin paremmaksi kuin aikamme nimekkäin venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi. Tuoreimpien tietojen mukaan hänen terveydentilansa on edelleen heikentynyt pahamaineisessa vankilassa Vladimirin oblastissa.

Navalnyi, 44, on asianmukaista hoitoa vaatiakseen jo toista viikkoa nälkälakossa, jonka murtaakseen ihmiset vankilassa ovat ryhtyneet kummiin puuhiin. Vankilaoloissa yleensä täysin tuntematonta kanaa on alettu paistaa jostakin ilmestyneellä sähköliedellä Navalnyin läheisyydessä, ja hänen puseronsa taskuihin ilmestyy konvehteja, kertovat Navalnyin edustajat vankilan ulkopuolella.