Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

San­gin­suun kylää on ajettu vuosia alas kaa­voi­tus­ta ju­mit­ta­mal­la – vielä hetken lapset saavat har­ras­taa il­mai­sek­si ky­lä­kou­lul­laan ja kokea ole­van­sa osa yh­tei­söä

Oulun koululakkautuksia on perusteltu tulevalla lapsimäärän romahduksella. Todellisuudessa romahdus tapahtuu kantakaupungissa. Kyseessä on LOS art. 2 diskriminaatio, sillä se heikentää asuinpaikasta johtuen toisaalla asuvien lasten oikeutta perusopetukseen lähipalveluna.

Lain mukaan (PoL §6) koulumatkojen tulee olla mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä, mutta kaupunginvaltuuston päätöksellä Sanginsuun lapset kuljetetaan viiden koulun ohi ja yli kymmenen kilometrin päähän lakkautuspäätöksen saaneeseen Myllyojan kouluun, minkä kunto on kaupungin teettämien tutkimusten mukaan kyseenalainen. Parin vuoden jälkeen lapset siirretään Jääkärinkankaan kouluun.

"Kunnan rajalla on elävä Päivärinteen kylä, missä on koulu, palveluita ja paljon lapsiperheitä. Muhoksella on osattu hyödyntää Oulun jarruttaminen."

Sanginsuun laajaa kyläaluetta on jo vuosia ajettu systemaattisesti alas, kun kaavoitus on ollut koulun läheisyydessä yli 20 vuotta jumissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.