ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

San­gin­joen met­sä­kaup­pa Koneen Sää­tiöl­le sai lain­voi­man

Koneen Säätiölle myyty alue on noin 1440 hehtaarin kokoinen. Alueella on lisäksi jo olemassa Isokankaan ja Asmonkorven suojelualueet.
Koneen Säätiölle myyty alue on noin 1440 hehtaarin kokoinen. Alueella on lisäksi jo olemassa Isokankaan ja Asmonkorven suojelualueet.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunginhallituksen päätös myydä Sanginjoen monikäyttömetsä Koneen Säätiölle on saanut lainvoiman. Oikaisuvaatimusten jättöaika päättyi tiistaina, eikä konsernijohtaja Jukka Weisellin mukaan päätöksestä jätetty oikaisuvaatimuksia.

Kaupungille jätettiin asiassa yksi kirjelmä, joka Weisellin mukaan liittyi Loppulan rakennukseen ja tonttiin, eikä siinä vaadittu oikaisua monikäyttömetsän myyntiin.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 18.1. Sanginjoen monikäyttömetsän alueen myymisen Koneen Säätiölle 4,2 miljoonan euron kauppahinnalla. Kaupanteon jälkeen Koneen Säätiö lahjoittaa alueen korvauksetta Suomen valtiolle suojelutarkoituksessa. Valtio on ilmoittanut suojelevansa alueen.

Koneen Säätiön erityisenä toiveena on, että Suomen valtio perustaisi alueelle kansallispuiston.

Lisäksi Koneen Säätiö on myös sitoutunut edistämään ja rahoittamaan Loppulan rakennuksen kunnostamista 345 000 eurolla Loppulan Ystävät ry:lle, mikäli kaupunki päättää myydä rakennukset Loppulan Ystävät ry:lle ja vuokrata rakennusten rakennuspaikan.