Nallikari: Golf-kent­tä pul­lah­ti pois Hie­ta­saa­ren suun­ni­tel­mas­ta, ho­tel­li­han­ke etenee

Nuoret: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta saa ou­lu­lais­nuo­ril­ta myös kri­tiik­kiä

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Saksa ei vas­tus­ta, jos Puola haluaa lä­het­tää sak­sa­lais­tank­ke­ja Uk­rai­naan

"Meidän on varmistettava, että ihmisten henkiä saadaan pelastettua ja Ukrainan alue vapautettua."

Oslo/Helsinki

Saksa on valmis antamaan luvan Puolalle, jos maa haluaa lähettää saksalaisvalmisteisia tankkeja Ukrainaan, kertoo Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock.

– Jos meille esitetään kysymys, emme tule olemaan esteenä, Baerbock sanoi televisiohaastattelussa Ranskan ja Saksan johtajien tapaamisen jälkeen Pariisissa.

– Me tiedämme kuinka tärkeitä nämä tankit ovat, ja siksi juuri me keskustelemme siitä nyt kumppaneidemme kanssa. Meidän on varmistettava, että ihmisten henkiä saadaan pelastettua ja Ukrainan alue vapautettua, ulkoministeri sanoi.

Leopard 2- panssarivaunu harjoituksissa Puolassa viime syyskuussa.
Leopard 2- panssarivaunu harjoituksissa Puolassa viime syyskuussa.
Kuva: DAREK DELMANOWICZ

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki totesi aiemmin tänään Puolan olevan valmiina toimimaan siinäkin tapauksessa, ettei Saksa lähetä panssareita.

– (Jos Saksa ei suostu lähettämään Leopard-panssarivaunuja Ukrainaan) me perustamme pienen koalition maista, jotka ovat valmiita lahjoittamaan osan nykyaikaisesta kalustostaan, nykyaikaisista panssarivaunuistaan, Morawiecki sanoi PAP-uutistoimiston mukaan.