Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa ja päi­vä­ko­deis­sa tar­joil­lun oudon ha­jui­sen jau­he­li­ha­kei­ton syy selvisi

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Kolumni: Tapasin Teuvo Hak­ka­rai­sen Brys­se­lis­sä ja kysyin, ha­luaa­ko hän yhä maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­rik­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Sai­raan­hoi­to­pii­ri lin­ja­si: Ko­ro­na­ro­kot­teet an­ne­taan Poh­jois-Poh­jan­maal­la THL:n suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi koronarokotteiden antamista torstaina.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri linjasi koronarokotteiden antamista torstaina.
Kuva: Jussi Leinonen

Pohjois-Pohjanmaalla aiotaan noudattaa koronarokotteiden jakamisessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjauksia, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

THL suosittelee perusterveille 18–59-vuotiaille kolmea koronarokotusta. 60–64-vuotiaille suositellaan neljää rokotusta.

Kaksi ensimmäistä rokotusta kuuluvat perusrokotussarjaan, ja seuraavat rokotteet ovat tehosteannoksia.

Perusterveillä alle 65-vuotiailla koronavirustartunnan seurauksena sairastettu tauti vastaa yhtä koronarokotusannosta.

Kaikille 65-vuotta täyttäneille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmään kuuluville ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille suositellaan syystalven tehosteannosta riippumatta siitä, kuinka monta rokotetta he ovat aiemmin saaneet tai kuinka monta kertaa he ovat sairastaneet koronan.

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan, että THL:n koronarokotussuositukset perustuvat lääketieteelliseen ja epidemiologiseen arvioon rokotusten vaikutuksista koko väestön tasolla sekä kansalliseen rokotusstrategiaan.

Alueellista epidemiatilannetta seurataan myös Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tarkasti.

THL:n linjaus poikkeaa sosiaali- ja terveysministeriön (STM) antamasta ohjeistuksesta. STM:n mukaan neljäs rokoteannos pitäisi antaa kaikille niille, joiden rokottamisen lääkäri arvioi perustelluksi.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) kertoi 9. marraskuuta pidetyssä infossa, että kansalaisille olisi tarjottava mahdollisuutta ottaa neljäs koronarokote.