Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Säi­liö­au­to ojaan Sii­ka­lat­val­la, tu­han­sia litroja die­sel­öl­jyä maa­pe­räs­sä – rai­vaus­työt kes­ti­vät koko päivän

Siikalatva
Dieseliä täynnä ollutta säiliöautoa tyhjennettiin torstaiaamuna Pulkkilan Lehtomäessä. Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuuspaikan raivaamiseen kuluu koko päivä ja toinen kaista on suljettu liikenteeltä. Paikalla on liikenteenohjaus.
Dieseliä täynnä ollutta säiliöautoa tyhjennettiin torstaiaamuna Pulkkilan Lehtomäessä. Päivystävän palomestarin mukaan onnettomuuspaikan raivaamiseen kuluu koko päivä ja toinen kaista on suljettu liikenteeltä. Paikalla on liikenteenohjaus.
Kuva: Anna Hämeenaho

Siikalatvalla sattui kello puoli kolmen aikaan torstaiaamuna liikenneonnettomuus, jossa dieseliä kuljettanut yhdistelmäajoneuvo ajautui ojaan Nelostiellä.

Onnettomuuteen ei liittynyt muita ajoneuvoja. Ajoneuvon kuljettaja ei vahingoittunut. Pelastuslaitoksen mukaan Nelostie oli yöllä hyvin liukas.

Säiliöautosta vuoti pelastuslaitoksen arvion mukaan joitain tuhansia litroja dieselöljyä maaperään.

– Puhutaan tuhansista litroista, mutta tarkka määrä selviää pelastustoiminnan aikana, kun kerätään dieseliä säiliöautoihin, päivystävä palomestari Markus Vehkoja kertoi aamulla.

Pelastuslaitos imeytti dieselöljyä maaperästä sekä tyhjensi ajoneuvon säiliöitä. Koska kyse oli ympäristölle vaarallisesta aineesta, ei pelkkä onnettomuuskaluston siirto-operaatio riitänyt.

– Onneksi ei olla pohjavesialueella, mutta toimitaan, kuin oltaisiin pohjavesialueella. Kun säiliöt saadaan tyhjäksi dieselistä, alkaa vetoauton ja kärryn nosto-operaatio. Sitten nähdään paljonko on vuotanut ja ympäristöasiantuntijat arvioivat, kuinka paljon maata kaivetaan pois. Kaivinkone siellä jo odottaa, päivystävä palomestari kertoi.

Onnettomuuspaikan raivaamiseen meni koko torstaipäivä. Liikennetiedotteen mukaan raivaustyöt saatiin päätökseen kello 22 jälkeen illalla. Tarkempi onnettomuuspaikka oli Lehtomäki noin puolitoista kilometriä Pulkkilasta etelän suuntaan eli Leskelään päin.

Kello 23.38 päivitetty aikamuotoja sekä tieto raivaustöiden päättymisestä.