Henkilöt: Ou­lu­lai­nen Henna Van­ha­nen on Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan, yöt hän työs­ken­te­lee OYSissa

Henkirikokset: Mies tuo­mit­tiin yli 10 vuo­dek­si van­keu­teen Kon­tin­kan­kaan taposta

Hoitojonot: Laki pa­kot­taa yö­vuo­ron lää­kä­rit päi­väk­si unille, mikä pa­hen­taa OYSin leik­kaus­sa­lien hen­ki­lös­tö­pu­laa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Säh­kö­pot­ku­lau­to­jen kolmas kesä Oulussa alkoi – uusi ope­raat­to­ri Ryde aloitti kau­pun­gis­sa vappuna tu­han­nen laudan voimin

Ryde työllistää Oulussa aluksi kuusi henkilöä, mutta yhtiön tarkoitus on palkata lisää väkeä, Suomen maajohtaja Seth Egenberg sanoo.
Ryde työllistää Oulussa aluksi kuusi henkilöä, mutta yhtiön tarkoitus on palkata lisää väkeä, Suomen maajohtaja Seth Egenberg sanoo.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Vuokrattavat sähköpotkulaudat ilmestyivät vappuna jälleen Oulun kaduille. Uutena lautaoperaattorina Oulussa aloitti tuolloin myös norjalainen Ryde-yhtiö, joka aloitti toimintansa 1000 laudan voimin.

– Seuraamme aluksi lautojen kysyntää Oulussa, sitten teemme arvion, paljonko laudoille on käyttöä kaupungissa. Toimimme näin myös muissa kaupungeissa, missä aloitamme, sanoo Ryden Suomen maajohtaja Seth Egenberg.

Ryde aloitti Suomessa viime vuonna ensin Helsingissä, Turussa ja Tampereella, laajensi toimintaansa tänä keväänä huhtikuussa Jyväskylään, Poriin ja nyt myös Ouluun. Norjalaisyhtiö toimii nyt yhteensä 26 kaupungissa Pohjoismaissa ja tavoittelee tänä vuonna Suomessa puolta miljoonaa käyttäjää.

Ajatus Ryden toiminnan laajentumisesta Ouluun heräsi viime syksynä, kun Egenberg ja muut yhtiön edustajat kiersivät Suomen kaupunkeja.

– Jopa tuolloin lokakuussa, joka on myöhäinen aika potkulautojen käytölle ja säät ovat melko kylmiä, näimme kaupungissa paljon lautojen käyttäjiä. Yritämme tietysti olla markkinoilla kaikkialla Suomessa ja uskomme, että täällä on kysyntää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.