Tilaajille

Ruoka liikkuu nyt kau­pun­gil­la lä­het­tien kyy­dis­sä – ra­vin­to­loi­den sul­ke­mis­pää­tös saa ihmiset os­ta­maan ruokaa ruo­ka­lä­het­tien kul­jet­ta­ma­na

Ruokalähettien toiminta kasvaa ravintoloiden suljettua ovensa asiakkailta. Lähetin kotiin hakema noutoruoka lisää ravintoloiden myyntiä mutta ei pelasta toimialaa.

Foodoran ruokalähetti Aleksi Tiikkala työskentelee Oulussa ruokalähettinä. Keikat lisääntyvät lähiviikkoina, kun ravintolaruoka on parempi nauttia kotiinkuljetuksena.
Foodoran ruokalähetti Aleksi Tiikkala työskentelee Oulussa ruokalähettinä. Keikat lisääntyvät lähiviikkoina, kun ravintolaruoka on parempi nauttia kotiinkuljetuksena.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Kun ravintolat menivät kiinni, ravintolatoiminnan pelastavaksi tekijäksi on arvioitu ruoan kuljetuspalveluja. Oulunkin kaduilla lähettejä suhahtelee melkoisella vauhdilla ja kenties kiihtyvään tahtiin tulevan kolmen viikon aikana.

Oulussa toimii ainakin kaksi valtakunnallista ruokalähettipalveluyritystä, Wolt ja Foodora, joiden molempien toiminta tullee kasvamaan.