vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Repusta aukeaa pe­las­tus­lii­vi suo­jaa­maan pyö­räi­li­jän ylä­var­ta­loa – on­gel­ma­na vain kallis hinta

Pyöräilijän suojakaulus täyttyy ilmalla 0,2 sekunnissa ja estää kaulan, solisluiden ja hartia-alueen vammoja kaatumisissa.

Kaatuva pyöräilijä loukkaa usein paitsi päänsä, myös kaulan, hartiat ja kyynärvarren. Niitä suojaamaan on kehitetty Minerva-turvatyyny, joka aukeaa hetkessä ”pelastusliiviksi”.
Kaatuva pyöräilijä loukkaa usein paitsi päänsä, myös kaulan, hartiat ja kyynärvarren. Niitä suojaamaan on kehitetty Minerva-turvatyyny, joka aukeaa hetkessä ”pelastusliiviksi”.
Kuva: Kari Pitkänen

Hieno keksintö ja varmasti pätevä laite. Tällaista insinööritaitoa on pakko ihailla – semminkin kun se on valjastettu pelastamaan ihmishenkiä ja vähentämään vakavia loukkaantumisia.

Saksalainen Evoq valmistaa pyöräilijän tavarareppuja, joihin on integroitu uudentyyppinen turvalaite, hartia-alueen airbag.

Kun liikeanturi havaitsee pyöräilijän kaatumisen, Minerva-nimen saanut turvatyyny laukeaa ja täyttyy ilmalla. Pyöräilijän ylävartalon suojaksi aukeaa näin kokonainen ”pelastusliivi” ennen hänen iskeytymistään maahan.

Valmistajan mukaan Minerva-tyyny ja reppuun liitetty selkäsuojus voivat yhdessä vähentää ylävartalovammoja jopa 80 prosenttia.

Päätä järjestelmä ei kuitenkaan suojaa, vaan se on suunniteltu käytettäväksi yhdessä perinteisen pyöräilykypärän kanssa.

Voi käyttää uudelleen

Saksalaisia pyöräilijöitä katsoessa tulee mieleen, että ainakin periaatteessa näinkin raskaan sarjan turvavarusteelle näyttäisi olevan kysyntää.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.