Juttu ja galleria: Is­lan­ti­lai­set vil­la­pai­dat ja hunaja tekivät kaup­pan­sa Li­min­gan Wanhan ajan jou­lus­sa

Päätoimittajan kolumni: Onko Natosta tulossa uusi Neu­vos­to­liit­to suo­ma­lai­ses­sa kes­kus­te­lus­sa?

Luitko jo tämän: Ou­lu­lais­pa­ri mat­kus­ti 7 kuu­kaut­ta kodiksi re­mon­toi­mal­laan pa­ket­ti­au­tol­la Eu­roo­pas­sa ja löysi paik­ko­ja, joihin ei ta­val­li­sil­la tu­ris­ti­mat­koil­la mennä

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Re­mont­tiin menevä Oulun pää­kir­jas­to auki vii­meis­tä kertaa syys­kuun 11. päivänä – re­mont­ti­vuo­sien ajaksi pää­kir­jas­ton ai­neis­to jaetaan lä­hi­kir­jas­toi­hin ja va­ras­toon

Oulun pääkirjasto sulkee ovensa remontin ajaksi syyskuun 11. päivä. Remontin on määrä valmistua kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 mennessä. Arkistokuva.
Oulun pääkirjasto sulkee ovensa remontin ajaksi syyskuun 11. päivä. Remontin on määrä valmistua kulttuuripääkaupunkivuoteen 2026 mennessä. Arkistokuva.
Kuva: Pekka Peura

Oulun pääkirjastossa alkaa syyskuussa remontti, jonka myötä kirjaston palvelut siirtyvät väistötiloihin Rotuaarille Pekurin kortteliin. Oulun pääkirjasto on auki viimeistä päivää ennen remonttia sunnuntaina 11. syyskuuta kello 12–16.

Kirjaston laitteiden ja aineiston siirrot näkyvät muutoksina ja katkoksina kirjaston palveluissa. Kirjaston väistötiloihin Pekurin kirjastoon siirretään elo-syyskuun aikana Digiverstas, asiakaskoneet sekä kalusteita ja asiakaspalvelupisteitä.

Pekurin kirjasto avataan 19. syyskuuta ja väistötilakirjasto palvelee asiakkaita koko pääkirjaston remontin ajan. Uudistettu keskustakirjasto on määrä avata Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 kynnyksellä, Oulun kaupunginkirjasto kertoo tiedotteessaan.

Valtaosa pääkirjaston palveluista siirtyy pienemmässä mittakaavassa Pekurin kirjastoon, jonka tilat ja kokoelma ovat samaa luokkaa isojen alue- ja lähikirjastojen kanssa. Remonttivuosien ajaksi pääkirjaston aineisto jaetaan lähikirjastoihin ja varastoon, mistä aineiston saa lainaan varaamalla.

Pekurin kirjastoon voi palauttaa aineistoja vain aukioloaikoina. Pääkirjaston palautusluukku jää auki toistaiseksi ja suljetaan syksyn aikana.

Pääkirjastosta noudettavaksi tilattuja varauksia ei voi noutaa 12.–18. syyskuuta välillä, mutta ne siirretään Pekurin kirjastoon, mistä ne voi noutaa kirjaston avauduttua. Lainattuja aineistoja voi palauttaa kaikkiin Oulun kaupunginkirjaston toimipisteisiin ja muihin OUTI-kirjastoihin.

Muuton vuoksi pääkirjastosta lainatulla aineistolla ei ole eräpäiviä 12.–20. syyskuuta välillä. Kuitenkin jos lainan eräpäivä on ollut ennen 12. syyskuuta, siitä kertyy myöhästymismaksuja normaaliin tapaan.