Yrittäminen: Takalan perhe löysi pi­ka­vauh­tia uuden kodin Ou­lus­ta, kun kaup­piaan paikka aukesi

Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Urheilu: Nämä pojat kan­ta­vat Kärppiä tu­le­vai­suu­des­sa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Reit­te­jä kor­kea­kou­luun on paljon – opin­toi­hin voi tu­tus­tua jo lu­kio­ai­ka­na eri­lais­ten kur­kis­tus­kurs­sien avulla

Lukiolaiset Moona Kääriä ja Elina Tyni kirjoittivat (Kaleva 1.2./Lukijalta) alavalinnan vaikeudesta ja korkeakouluhakujen aiheuttamasta ahdistuksesta.

Paineita tai ahdistusta ei kenenkään koulutusta suunnittelevan tai tarjoavan ole varmasti tarkoitus nuorille aiheuttaa. Se ei myöskään ole suomalaisen yhteiskunnan tarkoitus. Tarkoitus on tarjota nuorille monia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja valoisan tulevaisuuden ajattelemiseen ja sinne vievän koulutuksen hankkimiseen.

Korkeakouluopintoihin voi tutustua jo lukioaikana erilaisten kurkistuskurssien avulla. Jos ylioppilaskoe syystä tai toisesta epäonnistuu, sen voi uusia ja korottaa arvosanoja.

Lukion jälkeen voi pitää välivuoden, jonka aikana ehtii miettiä, mitä tulevaisuudelta haluaa. Avoimessa yliopistossa on tarjolla kursseja, joilla voi tutustua aloihin, jotka ehkä kiinnostaisivat. Opintoja siellä voi suorittaa myös niin, että niiden pohjalta voi halutessaan päästä yliopisto-opintoihin (ns.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.