Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­säai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Yh­teis­kun­ta pai­nos­taa nuoria hyp­pää­mään pää edellä kou­lus­ta seu­raa­vaan ilman hen­gäh­dys­tau­ko­ja

Minulla oli nuorempana unelmia tulevaisuudestani. Halusin olla parturi-kampaaja, insinööri tai astronautti. Lukiossa kuitenkin tulevaisuudensuunnitelmani hukkui kaaoksen keskelle, ja korkeakouluun haku on jo pian ajankohtainen.

Tulevaisuuden mörkö kummittelee ja haistattaa pitkät naurun kera. Tämä, ja se, että ympärilläni kaverit tuntuvat olevan perillä tulevaisuutensa suhteen, saa minut tuntemaan itseni epäonnistujaksi ja taakaksi yhteiskunnalle. Jokainen mahdollinen polku johdattaa tietyssä kohtaa korkeakouluun, mutta entä jos jään paikoilleni yksin?

Tämä voi olla monen nuoren kokemus nykypäivänä. Yhteiskunta painostaa nuoria hyppäämään pää edellä koulusta seuraavaan ilman hengähdystaukoja. Me, ja varmasti monet muutkin nuoret kokevat, että korkeakouluhakuihin kohdistuvat paineet ovat kammottavan suuret. Ahdistus ja stressi suoraan lukiosta korkeakouluun pääsemisestä raastaa nuorten henkistä hyvinvointia.

"Mielestämme idyllisen ja selkeän tulevaisuuden ihannointi on turhaa, sillä eivät kaikki halua noudattaa samaa ikuista kaavaa, jota yhteiskunta yrittää meille syöttää."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.