Harrastukset: Oulun Fris­bee­seu­ra on noussut Suomen suu­rim­mak­si

Luitko jo tämän: Kaleva kysyi kun­ta-alan joh­ta­jil­ta, kiin­nos­taa­ko Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikka

Mainos: Mil­lai­sia luon­to­ju­tu­ja sinä ha­luai­sit lukea? Vastaa ja osal­lis­tu 100€ lah­ja­kor­tin ar­von­taan.

Tilaajille

Reh­to­rei­den uu­pu­mi­nen on kas­va­nut mer­kit­tä­väs­ti ja työn imu on ro­mah­ta­nut – ko­ro­na-ai­ka on jät­tä­nyt ikävät jäl­ken­sä kou­lu­yh­tei­sön hy­vin­voin­tiin

Oulussa on havahduttu rehtoreiden uupumukseen ja työtaakkaan, ongelmia ratkotaan yhdessä, vastuuta jaetaan kouluilla ja kasvaviin lukioihin rekrytoidaan lisää apulaisrehtoreita.

– Varsinkin korona-aikana rehtoreiden työmäärä on paisunut ja työt ovat ryömineet myös kotiin, Pateniemen rehtori Auvo Huotari kertoo.
– Varsinkin korona-aikana rehtoreiden työmäärä on paisunut ja työt ovat ryömineet myös kotiin, Pateniemen rehtori Auvo Huotari kertoo.
Kuva: Pekka Peura

Rehtoreiden työmäärästä ja stressistä johtuva uupumus on kasvanut merkittävästi ja into työhön on laskenut. Nopeatahtiset uudistukset ovat lisänneet varsinkin lukioissa työskentelevien rehtoreiden työtaakka, selviää Suomen Rehtorit ry:n vuoden 2021 rehtoribarometristä.

Nykyiset johtamisen rakenteet eivät enää riitä ratkaisemaan kestävästi tämän ajan haasteita, toteaa Suomen Rehtoreiden puheenjohtaja Antti Ikonen.