Ra­vin­to­loi­den avaa­mi­nen sai ihmiset vilk­kaas­ti, mutta vii­saas­ti liik­keel­le - Oulussa po­lii­sia työl­lis­ti­vät eniten "nuk­ku­ma­tin hommat"

Oulun kauppatorilla sijaitsevan Kahvilamakasiinin yrittäjä Arto Hyväri kertoo, että ravintoloiden avaamispäivä sujui odotuksia paremmin.

Ravintoloiden aukeaminen houkutteli Oulussa vilkkaasti ihmisiä terasseille. Maanantai-ilta ja -yö sujuivat kuitenkin ilman järjestyshäiriöitä, Oulun poliisista kerrotaan. Kuvituskuva.
Ravintoloiden aukeaminen houkutteli Oulussa vilkkaasti ihmisiä terasseille. Maanantai-ilta ja -yö sujuivat kuitenkin ilman järjestyshäiriöitä, Oulun poliisista kerrotaan. Kuvituskuva.
Kuva: Pekka Peura

Ravintoloiden aukeamisesta ei aiheutunut tehtäviä poliisille Oulussa. Oulun poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että ilta ja yö sujuivat ilman ongelmia ja ihmiset osasivat käyttäytyä hyvin.

Oulun poliisin johtokeskuksessa pidetään hyvänä, että ravintoloiden avaamispäivä sattui maanantaille.

- Ravintoloiden aukeaminen ei ole aiheuttanut meille tehtäviä, vaikka sää oli kaunis eilen ja ulkona olemiselle ei ollut esteitä. Erityisesti ei ole mainintaa, että terassilla olisi ollut mitään häiriöitä, Oulun valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja, ylikomisario Jyrki Kivirinta kertoo Kalevalle.

Ylikomisario Kivirinnan mukaan poliisi kohtasi maanantai-iltana keskustassa jonkin verran humalaisia keskustassa, joita virkavallan piti herätellä ja ohjata oikeaan paikkaan.

- Tämän hetkisiin tehtäviin nähden on ollut vain pientä poikkeamaa. Mitään suurta määrää tai isoja häiriöitä ei ole ollut, enemmänkin tämmöisiä nukkumatin hommia on ollut.

Asiakkaita vilkkaasti, mutta käyttäytyivät fiksusti

Oulun kauppatorilla sijaitsevan Kahvilamakasiinin yrittäjä Arto Hyväri kertoo, että ravintoloiden avaamispäivä sujui odotuksia paremmin. Tavanomaiseen kesäkuun alkuun nähden maanantaipäivä oli normaalia vilkkaampi, mistä on osaltaan kiittäminen säätä.

- Aamulla alkoi ihan pikkuhiljaa rauhallisesti tulemaan asiakkaita ja virta nopeutui iltaan mennessä. Aamuyhdeksältä myytiin ensimmäinen olut, iltaa kohti asiakas kiihtyi ja ennen iltakymmentä oli aika kiireistä, kun ihmiset halusivat istua vielä viimeisen tunnin, Hyväri kuvailee.

Lue myös: Hanat au­ke­si­vat, kansa kiitti – Ou­lu­lais­ra­vin­to­lan oven takana odot­te­li joukko ja­noi­sia asiak­kai­ta jo ennen aa­mu­yh­dek­sää

Hyvärin mukaan ihmiset osasivat pitää hyvin välejä jonoissa ja käyttäytyivät hyvin. Päivän aikana ei koettu yhtään järjestyshäiriöitä. Hygienian parantamiseksi kahvila on muun muassa laittanut käsidesipisteitä patiolle sekä sisätiloihin ja asentanut suojapleksit kaikille myyntipisteille.

Tulevaa kesää Hyväri odottaa positiivisin mielin ja kahvilan kesäsesongille tärkeää auringonpaistetta odottaen.

- Toivoisin, että aurinko paistaisi ja rajoituksia lievennettäisiin vähän kesäkuun lopussa, niin päästäisiin lähelle normaalia liikevaihtoa. Tietenkin se, että myynti pitää lopettaa kymmeneltä, kesken parhaan myynnin, vaikuttaa liikevaihtoon, Hyväri kommentoi.

Poliisi toivoo ihmisiltä malttia

Ravintolat ovat tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa auki sitten huhtikuun alun. Kivirinnan mukaan poliisi valvoo yleistä turvallisuutta viikonloppuna niin kuin normaalinakin kesäviikonloppuna. Viikonloppuna ravintoloja on myös auki enemmän kuin maanantaina, Kivirinta arvioi.

- Lähdemme normaaliin kesäaikaan ja sen valvomiseen viikonloppuna. Toivomme ihmisiltä malttia, että ottavat huomioon toiset ihmiset ja suosittelemme pitäytymään myös positiivisista tunteen purkauksista, kuten halauksista, Kivirinta kehottaa.

Lue myös: Avaa­mi­nen jän­nit­tää So­ke­ri-Jus­sin ra­vin­to­loit­si­jaa Sinikka Eskolaa "aivan hir­veäs­ti" – kaikki on kui­ten­kin val­mis­ta maa­nan­tai­ta varten