Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set ke­ve­ne­vät he­la­tors­tai­na – Oulussa ja Poh­jois-Poh­jan­maal­la an­nis­ke­lun lo­put­ta­va puo­lil­taöin, baarit saavat olla auki yhteen asti

Pahimmilla epidemia-alueilla, kuten Helsingissä ja Turussa ruokaravintoloiden anniskeluaika pitenee kahdella tunnilla iltaseitsemään

Baarit saavat olla Oulussa helatorstaista lähtien auki yhteen asti yöllä.
Baarit saavat olla Oulussa helatorstaista lähtien auki yhteen asti yöllä.
Kuva: VESA JOENSUU

Ravintolarajoitukset kevenevät ympäri maata helatorstaista alkaen. Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnan osalta kevennykset tarkoittavat sitä, että ravintolat saa pitää auki kello yhteen asti yöllä, mutta anniskelu on lopetettava viimeistään puoliltaöin.

Tähän asti Oulussa anniskelu on ollut sallittua kello 22:een asti. Ovet on täytynyt sulkea kello 23 mennessä.

Pahimmilla epidemia-alueilla, kuten Helsingissä ja Turussa ruokaravintoloiden anniskeluaika pitenee kahdella tunnilla iltaseitsemään, aukioloaika pitenee tunnilla kello kahdeksaan. Baareissa anniskelu pitää lopettaa kuudelta, ja ne pitää sulkea iltaseitsemältä.

Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Keski-Pohjanmaalla ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella ravintolat saa pitää auki iltayhteentoista. Anniskelun on päätyttävä kello kymmeneltä.

Muualla maassa ravintolat saa pitää auki Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan tapaan kello yhteen yöllä, mutta anniskelun on lopetettava viimeistään puoliltaöin.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheen maakunnissa olevista tiukoista asiakasmäärän rajoituksista luovutaan samalla. Ahvenanmaan maakuntaa lukuun ottamatta baareissa asiakasmäärä rajoitettaisiin sisätiloissa puoleen normaalista ja muissa ravintoloissa kolmeen neljäsosaan normaalista.