Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Rank­ko­ja, pe­rus­tel­tu­ja toimia koronaa vastaan – mutta ehtikö vi­rus­muun­nos jo päästä kar­ku­mat­kal­le

Kansalaisille kuulutetaan nyt kuntosaleilta tuttua huutoa: "Jaksaa, jaksaa!" Poikkeusolojen voimaantulolla ja uusilla rajoituksilla on ikäviä sivuvaikutuksia nuorille ja ravintola-alalle. Hallitus oli kuitenkin pakkotilanteen edessä.

Hallituksen torstaisessa tiedotustilaisuudessa kansakunnan arvioitiin olevan loppusuoralla. Sen päässä häämöttää paluu elämään ennen pandemiaa. Rokotukset etenevät koko ajan.

Vertaus on osuva siinäkin, että loppusuoran juoksijat kamppailevat uupumusta vastaan. Sama koskee nyt isoa osaa suomalaisista.

Juoksijoiden oloa pahentaa vielä se, että virusmuunnokset ja maassa koko ajan kasvavat tartunnat ovat tuoneet radalle uusia esteitä. Nekin pitäisi ylittää.

Pääministeri Sanna Marin tiivisti tilanteen torstaina sanoen: "On jaksettava, koska vaihtoehtoja ei ole."

Hallitus kertoi, että maassa on tarkoitus todeta poikkeusolot. Toisena isona liikkeenä maassa siirryttiin saman tien koronantorjunta-arsenaalin käytössä ykköstasolta kakkostasolle – rankempiin keinoihin.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.