Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Rak­si­la-hai­hat­te­lul­le piste – Oulun kau­pun­gin tuet­ta­va yli­opis­ton toi­min­taa Lin­nan­maal­la

Olipahan tekstiä kansantalouden professori Mikko Puhakalta 12.6. Kalevassa! Oulun kaupunkiko teki kaoottisen kampuspäätöksen? Kaupunki oli valmistellut Raksilan kaavaa kahdeksan vuotta. Se odotti vain nuijankopautusta valtuustossa.

Yhtäkkiä yliopistosta kuului kummia. Linnanmaata oli suunnitelmallisesti ja harkiten rakennettu 1970-luvulta lähtien ja saatu samalle kampukselle toimiva, monialainen kokonaisuus kasvitieteellisine puutarhoineen ja harjoittelukouluineen.

Alueelle tuli VTT, muita tutkimuslaitoksia ja syntyi vireä yritystoiminta, joiden välisessä yhteistyössä yliopistolla oli keskeinen asema. Rakennettiin asuntoja opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Viimeisin vetonaula synergiaedulle oli päätös siirtää ammattikorkeakoulu yliopiston tiloihin Linnanmaalle. Muutto ei ollut vielä ehtinyt  toteutuakaan, kun Kalevankin otsikot kirkuivat, että yliopisto muuttaa Raksilaan!

Kansalaiset olivat ihmeissään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.