Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Peruskoulut: Kym­me­nen ou­lu­lais­opet­ta­jat ker­to­vat, että van­hem­mil­ta tulee rajuja ja asiat­to­mia vies­te­jä

Työtaistelut: Kevään lak­ko­su­man taus­tal­ta löy­ty­vät neu­vot­te­lu­jär­jes­tel­män muutos, inf­laa­tio ja ki­ky-so­pi­muk­sen kaiut

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ra­ken­nus­yh­tiö Lehto aloit­taa taas muu­tos­neu­vot­te­lut, uhan alla nyt 80 hen­ki­lö­työ­vuot­ta – Vetoaa ra­ken­nus­alan hei­ken­ty­nei­siin nä­ky­miin

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä rakennusyhtiö Lehto Group aloittaa muutosneuvottelut, yhtiö kertoo. Neuvotteluiden tavoitteena on 80:tä henkilötyövuotta vastaavat säästöt.

Neuvottelut eivät koske yhtiön rakennustyömaiden henkilöstöä. Toimitusjohtaja Juuso Hietasen mukaan tässä vaiheessa ei ole mietitty, mille paikkakunnille henkilöstöstä tehtävät säästöt kohdistuisivat.

– Säästöjen toteutustapoja on mahdotonta sanoa tässä vaiheessa, kaikki on kiinni neuvotteluista. Myös irtisanomiset ovat valitettavasti mahdollisia, Hietanen sanoo.

Muutosneuvotteluiden piirissä on noin 375 henkilöä, joista Kempeleen pääkonttorissa on noin 80 henkilöä. Kaikkiaan Kempeleen pääkonttorissa on noin 100 työntekijää.

Yhtiön Vantaan konttorilla on näiden muutosneuvottelujen piirissä noin 100 henkilöä.

Syynä kustannussäästöihin ovat yhtiön mukaan rakennusalan heikentyneet markkinanäkymät.

Sopeuttamistoimenpiteillä tavoitellaan 6–7 miljoonan euron säästöjä vuodelle 2023. Valtaosa säästöistä kohdistuu henkilöstökuluihin.

Edellisistä muutosneuvotteluista Lehto ilmoitti kuluvan vuoden maaliskuussa, jolloin tavoitteena oli säästää henkilöstökuluissa lomautusten, työtehtävien muutosten ja irtosanomisten kautta 150 henkilötyövuotta.

Syyskuun lopussa Lehto Groupilla oli 736 työntekijää.