Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Rai­tei­ta ja ra­ta­pi­haa Ouluun – näitä asioita maa­kun­ta­liit­to haluaa hal­li­tuk­sel­ta

Pohjois-Pohjanmaan liitto vie hallituksen budjettiriiheen ensi viikolla nopean toteuttamisvalmiuden hanketarjottimen.

Hanketarjottimen tavoitteena on pohjoisen ja Oulun seudun väylien ja saavutettavuuden kehittäminen. Liitto katsoo tämän palvelevan alueen elinkeinoelämää sekä koko Suomen huoltovarmuutta ja turvallisuutta.

Tarjottimen toimenpiteet jakautuvat kolmeen luokkaan: suunniteltujen hankkeiden toteuttamiseen, maakunnallisten kärkihankkeiden suunnittelun edistämiseen sekä tienpidon rahoituksen korotukseen.

Suunniteltuina hankkeina mainitaan muun muassa Liminka–Oulu kaksoisraide. Kärkihankkeissa mainitaan Nelostien Iin ohitustie, jonka liitto näkee parantavan maayhteyksiä Ruotsiin ja Norjaan. Tienpidon rahoitusta ohjattaisiin useisiin korjauskohteisiin, ja sillä kyettäisiin tekemään useita elvyttäviä ja korjausvelkaa kiinni kurovia töitä.

Liitto nostaa esiin myös Oulun henkilöratapihan uudistamisen. Hanke on osa kaupunkiseutujen ja valtion välisiä Maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) -sopimusneuvotteluita.

Juttua päivitetty kello 12.35. Lisätty loppuun tieto henkilöratapihahankkeesta, otsikkoa muokattu.