Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Py­hä­jär­vel­lä au­toi­li­ja ajoi kolmion takaa eteen, Sie­vis­sä au­toi­li­ja ei väis­tä­nyt pyö­räi­li­jää – mo­lem­mis­sa hen­ki­löi­tä vietiin jat­ko­hoi­toon

Jokilaaksojen alueella on lauantaina sattunut kaksi liikenneonnettomuutta, joissa molemmissa on tullut henkilövahinkoja.

Pyhäjärvellä Latvastentien ja Hiidenkyläntien risteyksessä sattui lauantaina iltapäivällä kahden henkilöauton välinen kolari. Hiidenkyläntietä ajanut kuljettaja ei havainnut Latvastentietä pitkin tullutta henkilöautoa, vaan ajoi kärkikolmion takaa tämän eteen.

Toisen ajoneuvon etupenkillä ollut matkustaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin kiireellisenä jatkohoitoon. Molempien autojen kuljettajat kuljetettiin myös tarkastuksiin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Sievin keskustassa tapahtui lauantaina päivällä henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus. Autoilija oli kääntynyt Haikolantieltä Pekantielle, eikä ollut havainnut kevyenliikenteenväylää suoraan ajanutta polkupyöräilijää.

Polkupyörää kuljettanut henkilö törmäsi autoon ja hänet kuljetettiin Kokkolan keskussairaalaan jatkotutkimuksiin. Henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.