Kuolleisuus: Kes­ki-ikää lä­hes­ty­vien naisten kuo­le­mat li­sään­ty­neet, ko­ro­na­ta­pauk­set eivät selitä kasvua

Laihdutus: Dia­be­tek­sen hoitoon ke­hi­tet­ty pistos vai­kut­taa lähes ih­me­lääk­keel­tä laih­dut­ta­jil­le, lue ko­ke­muk­sia

Kolumni: Kas­vi­kar­toi­tus uhkaa hiipua har­ras­ta­jien puut­tee­seen

Py­hä­jär­vel­lä au­toi­li­ja ajoi kolmion takaa eteen, Sie­vis­sä au­toi­li­ja ei väis­tä­nyt pyö­räi­li­jää – mo­lem­mis­sa hen­ki­löi­tä vietiin jat­ko­hoi­toon

Jokilaaksojen alueella on lauantaina sattunut kaksi liikenneonnettomuutta, joissa molemmissa on tullut henkilövahinkoja.

Pyhäjärvellä Latvastentien ja Hiidenkyläntien risteyksessä sattui lauantaina iltapäivällä kahden henkilöauton välinen kolari. Hiidenkyläntietä ajanut kuljettaja ei havainnut Latvastentietä pitkin tullutta henkilöautoa, vaan ajoi kärkikolmion takaa tämän eteen.

Toisen ajoneuvon etupenkillä ollut matkustaja loukkaantui ja hänet kuljetettiin kiireellisenä jatkohoitoon. Molempien autojen kuljettajat kuljetettiin myös tarkastuksiin. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Sievin keskustassa tapahtui lauantaina päivällä henkilöauton ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus. Autoilija oli kääntynyt Haikolantieltä Pekantielle, eikä ollut havainnut kevyenliikenteenväylää suoraan ajanutta polkupyöräilijää.

Polkupyörää kuljettanut henkilö törmäsi autoon ja hänet kuljetettiin Kokkolan keskussairaalaan jatkotutkimuksiin. Henkilöauton kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.