Po­lii­sil­ta li­sä­tie­toa Rus­kon­se­län­tien rajusta ko­la­ris­ta: Nyt sel­vi­te­tään, oliko aje­lus­sa kyse ylei­sö­ti­lai­suu­den ta­pai­ses­ta ta­pah­tu­mas­ta – jär­jes­tä­jä on saat­ta­nut syyl­lis­tyä ko­koon­tu­mis­rik­ko­muk­seen

Poliisi pyytää onnettomuuden silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä. Erityisesti poliisia kiinnostavat mahdolliset videotallenteet tapahtumasta.

Autot olivat Ruskonseläntien kolaripaikalla vielä maanantai-iltana.
Autot olivat Ruskonseläntien kolaripaikalla vielä maanantai-iltana.

Poliisi selvittää, järjestettiinkö Ruskonseläntiellä sunnuntaina aamuyöllä yleisötilaisuuden kaltainen tapahtuma. Tiellä tapahtui sunnuntaina kolmen jälkeen aamuyöstä onnettomuus, jossa oli osallisena kaksi henkilöautoa ja niissä olevat kahdeksan ihmistä.

Jos tapahtumapaikalla oli onnettomuushetkellä menossa yleisötilaisuuden kaltainen tapahtuma, tilaisuuden koolle kutsuja olisi ollut velvollinen huolehtimaan sen turvallisuudesta ja ilmoittamaan tapahtumasta poliisille etukäteen. Järjestäjä on voinut syyllistyä kokoontumisrikkomukseen, jos hän on laiminlyönyt tapahtuman järjestämiseen liittyvät velvollisuutensa.

Poliisin esitutkinnassa on selvinnyt, että autot törmäsivät, kun Kiimingin suuntaan ajanut kuljettaja ajoi suoraan, ja Oulun suuntaan ajanut kuljettaja yllättäen käänsi autonsa Kiimingin suuntaan ajaneen auton eteen.

Kuusi autoissa ollutta henkilöä joutui sairaalaan eriasteisten vammojen vuoksi.

Onnettomuuden tekninen ja taktinen tutkinta jatkuu. Poliisi ei kuitenkaan kerro onnettomuudesta tarkkoja tapahtumatietoja, jotta tiedottaminen ei vaikuta osallisten kertomuksiin. Onnettomuudessa oli useita osallisia ja paljon silminnäkijöitä.

Poliisi pyytää tapahtuman silmännäkijöitä ottamaan yhteyttä. Poliisia kiinnostavat erityisesti mahdolliset videotallenteet tapahtuneesta. Yhteyttä voi ottaa vihjepuhelinnumeroon 0295 416 194 tai sähköpostilla vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi kertoo, että Oulussa on järjestetty aiemminkin kevään ja kesän aikana samankaltaisia "miittejä". Poliisi vetoaa tapahtumien järjestäjiin ja osallistujiin, että järjestäjän lisäksi osallistujat tunnistaisivat vastuunsa turvallisuudesta, jotta onnettomuuksilta vältyttäisiin.

Ruskonseläntien kolarista tuli ilmoitus hätäkeskukseen sunnuntaina aamuyöllä kello kolmen jälkeen. Paikalla oli useita poliisipartioita sekä ensihoidon ja pelastuslaitoksen yksiköitä.

Juttua päivitetty klo 22:53: lisätty kuva kolaripaikalta.