Pääkirjoitus: Me­taa­nia ei saa päästää il­ma­ke­hään – iki­rou­dan su­la­mi­nen on koh­ta­lo­kas­ta

Sanna Marin: Pää­mi­nis­te­ri vas­tai­li toi­mit­ta­jien ky­sy­myk­siin juh­li­mi­ses­taan

Poliisi valvoi mo­poi­lua Oulun seu­dul­la, taus­tal­la il­moi­tuk­set häi­rit­se­väs­tä mo­po­ral­lis­ta – lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mi­ses­tä ja ajok­kien kun­nos­ta löytyi huo­mau­tet­ta­vaa

mopot
Kuva: Mikko Halvari

Oulun poliisi valvoi viikonloppuna mopoilua Oulun seudulla. Mopoilua valvottiin Oulunsalossa, Kempeleessä, Limingassa ja Lumijoella perjantai- ja lauantai-iltoina.

Poliisin mukaan valvonta suunnattiin alueilla, joista on tullut runsaasti ilmoituksia häiritsevästä moporallista. Valvonnassa kävi ilmi, että alueilla liikennekäyttäytymisessä ja ajoneuvojen kunnossa oli huomauttamista.

Kaikkiaan viikonlopun aikana poliisi kirjasi yhteensä noin 70 erilaista kirjallista suoritetta. Näillä poliisi tarkoittaa ajokieltoja, sakkoja, liikennevirhemaksuja ja valvontailmoituksia. Mopovalvonnassa ei löydetty yhtään rattijuopumusta.

Aiemmin viime viikolla poliisi valvoi mopoilua myös Oulun pohjoispuolella. Tuolloin seuraamuksia kirjoitettuun 20 mopon kuljettajalle. Viisi heistä määrättiin ajokieltoon ja kahdeksan ajoneuvoa määrättiin katsastukseen. Lisäksi poliisi kirjoitti korjausmääräyksiä.

Mopovalvonnan yhteydessä jäi kiinni myös kortittomia autoilijoita ja yksi ylinopeutta ajanut kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Poliisi kertoo jatkavansa yhä tehostettua mopovalvontaa koko poliisilaitoksen alueella.

Poliisi kehottaa vanhempia varmistumaan nuorten käytössä olevien kulkupelien lainmukaisuudesta.

– Viritetty ja kunnoltaan vaatimusten vastainen mopo on vaaraksi sekä kuljettajalle itselleen, että muulle liikenteelle, poliisi muistuttaa.

Juttua muokattu kello 12.25: Lisätty tietoja aiemmin viikolla tehdystä mopovalvonnasta ja sen tuloksista.