Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Po­lii­si: Mies ja nainen ammuttu kuo­liaak­si Oulun Vä­li­vai­niol­la, kak­sois­sur­mas­ta epäilty otet­tiin kiinni isossa po­lii­si­ope­raa­tios­sa

Poliisin mukaan alueella on jälleen turvallista liikkua, mutta toivoo työrauhaa tutkinnalle.

Poliisi etsi mahdollisesti aseistautunutta henkilöä Välivainion alueelta lauantaina alkuillasta. Paikalla oli muun muassa Oulun laitoksen panssaroitu Mercedes-maasturi.
Poliisi etsi mahdollisesti aseistautunutta henkilöä Välivainion alueelta lauantaina alkuillasta. Paikalla oli muun muassa Oulun laitoksen panssaroitu Mercedes-maasturi.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Välivainiolla on surmattu ampumalla kaksi ihmistä lauantaina iltapäivällä, kertoo Oulun poliisi.

Poliisi sai kello 17 aikaan useita hätäilmoituksia laukauksista. Paikalta löydettiin ulkoa loukkaantunut mies, joka kuoli ampumavammaan ensihoitotoimenpiteistä huolimatta.

Läheisestä talosta löydettiin hieman myöhemmin ampumalla surmattu nainen. Poliisi otti asunnosta kiinni miehen, jonka osuutta tapahtumiin selvitetään.

Poliisi etsi toista, paikalta poistunutta miestä jonkin aikaa ja tavoitti surmista epäillyn Talvitien läheisellä Haravatieltä kello 19.20 aikaan. Poliisi käskytti miestä ja otti hänet kiinni piha-alueelta. Hänellä ei ollut kiinniotettaessa asetta hallussaan. Miestä epäillään alustavasti kahdesta taposta.

Välivainion Talvitien alueella oli ainakin 7–8 poliisin ajoneuvoa.
Välivainion Talvitien alueella oli ainakin 7–8 poliisin ajoneuvoa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Poliisi kertoi aiemmin, että operaatio keskittyi Välivainiolla pientaloalueella olevalle Talvitielle. Toiminta kesti kolmatta tuntia ja paikalle lähetettiin lukuisia yksiköitä.

Alueella liikkumista kehotettiin ampujan etsinnän aikana välttämään. Poliisi kertoi kello 20 jälkeen että alueella on taas turvallista liikkua, mutta virkavalta toivoo työrauhaa tutkinnalle.

Rauhallista pientaloaluetta

Useat Kalevan lukijat lähettivät tuoreeltaan kuvia tilanteesta. Niistä näkyi että paikalla oli useita poliisin ajoneuvoja, mukaan lukien panssaroitu Mercedes-maastoauto. Alueella liikkui lukuisia poliiseja raskaassa suojavarustuksessa.

Kalevan toimittaja Kai Nevala kertoi paikalta kello 18.40 aikaan, että Välivainiolla oli edelleen runsaasti poliiseja paikalla, mutta tilanne näytti osin purkautuvan. Muun muassa panssariauto ajettiin syrjemmälle ja ainakin yksi ambulanssi poistui. Nevalan mukaan tilanne vaikutti ulospäin rauhalliselta.

– Poliisi oli sulkenut Talvitien molemmilta puolilta, mutta esimerkiksi läheisen Tarmontien puolella oli toistakymmentä ihmistä seuraamassa tilannetta. Osa lähialueen asukkaista teki myös esimerkiksi pihatöitä ihan normaalisti, Nevala kertoi.

Talvitie ympäristöineen on tiheästi rakennettua ja rauhallista pientaloaluetta.  Poliisin kiinniotto tehtiin läheisellä Haravatiellä, jonka vieressä sijaitsee muun muassa leikkikenttä.

Nevala arvioi aiemmin, että paikalla Välivainiolla oli ainakin 7–8 poliisin ajoneuvoa.

Poliisi korjasi kello 19 aikaan Twitterissä aiempaa viestiään jonka mukaan operaatio olisi Puolivälinkankaalla. Alue on Välivainiota.

6.5. kello 18.56: Uutista päivitetty paikalla olleen Kalevan toimittajan kommenteilla. Lisätty tieto että alueelta etsitään aseistautunutta henkilöä.

Päivitetty uutista kauttaaltaan tiedoilla kahdesta surmasta.

21.15: Korjattu tieto kiinniottopaikasta. Surmista epäiltyä ei otettu kiinni Haravatiellä olevasta asunnosta vaan piha-alueelta.

Poliisit eristivät osittain kulkua alueella.
Poliisit eristivät osittain kulkua alueella.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen