Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pohteen yli­jää­mä­ruo­kaa ryh­dy­tään myymään hen­ki­lös­töl­le – Nyt hä­vik­ki­ruo­ka päätyy bio­jät­tee­seen

OYSin vuodeosastoilla voi kertyä hävikkiruokaa, kun potilaita kotiutetaan pitkin päivää ja potilasateriat jäävät siksi syömättä. Kuvituskuva.
OYSin vuodeosastoilla voi kertyä hävikkiruokaa, kun potilaita kotiutetaan pitkin päivää ja potilasateriat jäävät siksi syömättä. Kuvituskuva.
Kuva: Teija Soini

Hyvinvointialueen potilasruokailussa syntyvää hävikkiruokaa ryhdytään myymään henkilöstölle kesäkuussa.

Aluehallitukselle tehdyn esityksen mukaan syömäkelpoisen hävikkiruuan myyminen on tarkoitus aloittaa ensin OYSin vuodeosastoilla ja laajentaa se myöhemmin Pohteen muihin yksiköihin.

Ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Tanja Kosken mukaan hävikkiä syntyy silloin, kun potilas on ehditty kotiuttaa ja ateriat jäävät käyttämättä.

Potilasruokailuun valmistetaan vuosittain noin 80 000 annosta. Nykyohjeistuksella hävikkiruoka päätyy biojätekierrätykseen.

Potilasannosten lisäksi myös henkilöstöravintoloissa jää päivittäin syömäkelpoista ruokaa yli. Kertaalleen kuumennettua ruokaa ei kuitenkaan voi käyttää enää seuraavana päivänä, vaan se päätyy hävikkiin.

Ehdotuksen mukaan ruokailun päätyttyä ravintola Kotkan linjastoruokaa voidaan myydä henkilökunnalle. Henkilöstöravintolan ylijäämäruokaa voivat Kosken mukaan ostaa muutkin kuin henkilökunta.

Ylijäävien potilasannosten hinnaksi esitetään 2,50–4,50 euroa ja henkilöstöravintolan aterioille 3 euroa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.