Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Pohteen tu­le­vai­suus­lau­ta­kun­ta ää­nes­ti: sote-kes­kus säilyy kai­kis­sa kun­nis­sa – Oulu on edel­leen saa­mas­sa uuden sote-kes­kuk­sen kes­kus­taan

Tulevaisuuslautakunta palasi alkuperäisille linjoille tekemällä esityksen, jonka mukaan jokaisessa kunnassa on vähintään yksi fyysinen sote-yksikkö. Oulaskankaalle lautakunta näyttää vihreää valoa, mutta Raahen yöpäivystys on loppumassa. Lautakunta joutui äänestämään kahdesti ennen lopullista esitystä.

Raahen sairaalan yöpäivystys on loppumassa, mikäli tulevaisuuslautakunnan esitys läpäisee aluehallituksen ja aluevaltuuston käsittelyn.
Raahen sairaalan yöpäivystys on loppumassa, mikäli tulevaisuuslautakunnan esitys läpäisee aluehallituksen ja aluevaltuuston käsittelyn.
Kuva: Vesa Joensuu / arkisto

Pohteen tulevaisuuslautakunta ei niellyt viranhaltijoiden aiemmin esittämiä rajuja säästöesityksiä sellaisenaan. Tulevaisuuslautakunta palasi alkuperäiseen poliittiseen linjaukseen tekemällä aluehallitukselle esityksen, jonka mukaan jokaisessa kunnassa on vähintään yksi fyysinen sote-yksikkö.

Viranhaltijoiden sosiaali- ja terveyspalveluihin aiemmin esittämät kuntakohtaiset sote-keskusten lakkautukset eivät siten toteudu, jos tulevaisuuslautakunnan ehdotukset hyväksytään aluehallituksessa ja aluevaltuustossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.