Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Poh­jo­lan Ren­gas­tie-mat­kai­lu­rei­tis­tö laa­je­nee, kun Lu­mi­jo­ki liittyy mukaan

Kesäistä Lumijokea.
Kesäistä Lumijokea.
Kuva: Arimo Eklund

Lumijoki littyy mukaan Pohjolan rengastien matkailureitistöön, tiedottaa Oulun Matkailu Oy (Visit Oulu).

Lumijoki tuo reitille muun muassa merellisen Varjakan ja Lakeuden peltomaisemat.

– Olen iloinen, että saimme Lumijoen mukaan Pohjolan rengastien reitistöön. Yhteistyössä on voimaa, kun pääsemme markkinoimaan koko Oulun aluetta niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille, kehuu Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolainen puolestaan näkee, että liittyminen reitistöön lisää tietoisuutta Lumijoesta matkailukohteena. Se on tärkeää myös lähitulevaisuuden hankkeita ajatellen.

– Lumijoen ja Limingan alueelle on pian valmistumassa Ruutikankaan ampumaurheilukeskus, josta tulee hyötymään niin Oulun kuin Raahenkin seutu. Tämän yhteistyön kautta uudet matkailutuotteet pystyvät palvelemaan paremmin myös Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksen yleisöä, Karsi-Ruokolainen toteaa.

Pohjolan rengastie on Oulun seudulla sijaitseva maisemareitistö niin moottoriajoneuvoille kuin pyörillekin. Se avattiin virallisesti kesällä 2021. Sen varrella voi kokea muun muassa meren ja saariston, peltomaisemaa, pikkukyliä ja Suomen metsä- ja järviluontoa. Reitti on kokonaisuudessaan nyt noin 900 kilometriä pitkä, mutta sitä voi kiertää myös pienemmissä osissa.

Lue lisää: Poh­jo­lan ren­gas­tie kulkee mereltä tun­tu­riin – Oulun seu­dul­le avat­ta­va uusi reitti kattaa 850 ki­lo­met­riä: "Jos haluaa yöpyä, tulee koko rei­tis­tä hyvä viikon reissu"