Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Kaupat: Tans­ka­lais­ket­ju avaa uuden liik­keen Oulun kes­kus­taan

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Poh­jois­suo­ma­lai­set san­ka­ri­koi­rat pe­las­ti­vat karhun kyn­sis­tä ja he­rät­ti­vät tu­li­pa­lol­ta – lue tästä neljän koiran urotyöt

Suomen Kennelliitto palkitsi sankarikoiria ihmishenkien pelastamisesta.

Sankarikoira Vili pelasti omistajansa karhun kynsistä.
Sankarikoira Vili pelasti omistajansa karhun kynsistä.
Kuva: Jouko Pöllänen

Suomen Kennelliitto palkitsi neljä pohjoissuomalaista koiraa sankarikoiran tittelillä ihmishenkien pelastamisesta. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Taivalkoskella suomenpystykorva Vili oli omistajansa kanssa lintumetsällä, kun hän kuuli koiran haukkuvan. Omistaja meni katsomaan ja näki näädän jäljet. Hän oletti, että näätä on mennyt läheisen kaatuneen puun alle. Omistaja ryömi puiden välissä olleeseen koloon tarkoituksenaan tukkia näädän pakoreitit. Yhtäkkiä hänen edessään olikin karhu. Omistaja perääntyi, mutta kompastui mättääseen ja kaatui selälleen. Karhu otti hänen nilkastaan kiinni, jolloin hän vaistomaisesti karjui ja potkaisi toisella jalalla.

Vili haukkui vieressä, kun karhu oli kahdella jalalla omistajan edessä ja näytti, kuin karhu alkaisi huitomaan tassuillaan. Karhu oletettavasti koki koiran uhkaavana ja lähti tilanteesta pois. Vili lähti karhun perään. Kun koira palaisi takaisin, se tiesi, että omistajaa on purtu ja kävi nuuskimassa puremakohtaa. Ilman Viliä tilanteessa olisi voinut käydä huonosti.

Keminmaalla Pointteri Gin päästettiin perheen toisen koiran kanssa pihalle aikaisin aamulla tarpeilleen.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.