Oulun torihotelli: To­ri­ho­tel­lin kon­kurs­si seisoo yhä pai­kal­laan

Pääkirjoitus: Kun suo­ja­tie­tä ei ylitetä enää puo­li­juok­sua – ikään­ty­vä tar­vit­see eri­lai­sen kau­pun­gin

Poh­joi­ses­sa ko­ro­na­po­ti­lai­ta riittää yhä pe­rus­ter­vey­den­huol­los­sa – Oulussa on jou­dut­tu pe­ru­maan aikoja ja su­pis­ta­maan pal­ve­lu­ja hy­vin­voin­ti­kes­kuk­sis­sa

Korona aiheuttaa muutoksia Oulun hyvinvointikeskusten toiminnassa. Perusterveydenhuolto on yhä kuormittunut koronatilanteen vuoksi pohjoisessa.

Korona aiheuttaa muutoksia Oulun hyvinvointikeskusten toiminnassa. Perusterveydenhuolto on yhä kuormittunut koronatilanteen vuoksi pohjoisessa.

Hyvinvointikeskuksissa on jouduttu tekemään henkilöstösiirtoja, perumaan aikoja ja supistamaan palveluja koronan vuoksi, kertoo Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut tiedotteessa.

Myös huhtikuun alusta lähtien suljettuna ollut sairaanhoitaja-chat on vielä ensi viikon kiinni.

Oulun Taskilan puhdistamon jätevedestä havaittiin jälleen edellisviikosta korkeampi määrä koronaviruksen geeniperimää. Koronaviruksen jätevesiseuranta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viikottainen tutkimus.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on perjantaina hoidettavana 14 koronapotilasta oyskorona.fi-sivuston mukaan. Määrä on pysynyt samana viime päivät.

Pohjoisen sairaaloissa enemmän koronapotilaita

Koko OYSin erityisvastuualueen sairaaloissa koronapotilaita on yhteensä 158 THL:n perjantain  lukujen mukaan. Määrä on 16 enemmän kuin pari päivää sitten. Tehohoidossa olevien koronapotilaiden määrä on  seitsemän, mikä on yksi enemmän kuin pari päivää sitten.

OYSin erityisvastuualueen sairaaloissa on erikoissairaanhoidossa 31  koronapotilasta, mikä on kaksi  enemmän kuin pari päivää sitten. 120 koronapotilasta on perusterveydenhuollossa, mikä on 13 enemmän kuin keskiviikkona.

OYSin erityisvastuualue kattaa Pohjois-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan, Kainuun ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Suomessa on sairaalahoidossa  924 koronapotilasta, kertoo THL perjantaina. Määrä on 40 potilasta vähemmän kuin keskiviikkona.

Tehohoidossa on koko maassa  33 koronapotilasta, mikä on yhdeksän vähemmän kuin keskiviikkona.